Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kosa spalinowa Stihl FS gaśnie po nagrzaniu

HACHLIK_88 14 Jun 2009 13:42 30718 3
    HACHLIK_88
    Level 1  
    Witam mam problem z kosą Stihl FS 55, otóż kiedy się nagrzeje silnik to się wyłącza i nie idzie jej zapalić, dopiero kiedy ochłodnie silnik, w tedy z oporami ale da się odpalić. Początkowo myślałem że to wina świecy ale wymiana nic nie dała. Mógłby mi ktoś pomóc w tej sprawie????:D

Tytuł postu poprawiłem - regulamin pkt.11. Dział "Diagnoza" jest działem poświęconym opisowi usterki wraz ze sposobem jej naprawy. Na tym dziale nie szukamy pomocy. Temat przenoszę do odpowiedniego działu. Proszę pamiętać o tych zasadach przy pisaniu następnych postów. [dzimi]
    Staszek49
    Level 35  
    Moim zdaniem przyczyną tego może być niewłaściwa mieszanka paliwowa (zbyt mało oleju w paliwie) i zaciera się silnik, zanieczyszczona głowica i cylinder ( brak należytego chłodzenia) lub usterka cewki zapłonowej, która pod wpływem ciepłoty "dostaje przerwy" w dostarczaniu wysokiego napięcia.
    Anonymous
    Anonymous  
    Traktorzysta19
    Level 11  
    Miałem kiedyś podobny problem. Kosa Fs200. Pracowała kilka minut i nagle gasła. Dopiero jak ostygła to dało się ją powtórnie odpalić. W moim przypadku usterką okazał się przewód wysokiego napięcia. Miał pękniętą izolację i po nagrzaniu następował przeskok iskry między przewodem a zewnętrzną ścianką cylindra. Aby nie kupować całego modułu, poszedłem do serwisu Stihla i tam (za friko !) dali mi kawałek takiego przewodu. Przylutowałem ten kawałek, założyłem koszulkę termokurczliwą i działa do dziś ! A to już chyba z 6 lat ;)

Powodzenia !