Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

napęd bramy nice spido pomocy

14 Cze 2009 17:56 5780 5
  • Poziom 11  
    Witam. mam problem z napędem bramy garażowej nice spido. brama normalnie się zmyka i silnik się zatrzymuje tak jak powinno być natomiast przy otwieraniu bramy silnik ciągnie do upadłego pomimo tego ze prowadnice juz się kończą. ciągnie do tego stopnia ze wygina całą prowadnice napędu (tą z łańcuchem). Nie znam okoliczności w jakich problem tan się pojawił bo nie bylo mnie w domu a jak wróciłem to juz tak było i oczywiście nikt nic nie wie ;P Co może być nie tak i jak rozwiązać ten problem? z góry dziękuje za pomoc.
    Pozdrawiam!
  • Poziom 17  
    witam

    prawdopodobnie problem z wyłacznikiem krańcowym po zdjęciu obudowy
    będzie widoczny zespół wyłącznika krańcowego należy to skontrolować
  • Pomocny post
    Poziom 21  
    Zapewne wypadła drabinka z łańcucha. Powinny być dwie, po jednej na otwarcie i zamknięcie. I dam głowę, że jest na napędzie koło zębatki.
  • Poziom 11  
    no i się wszystko wyjaśniło... faktycznie spadła drabinka z łańcucha... tylko ze ma pourywane zaczepy i sie nie będzie teraz trzymać... mam nadzieję że gdzieś uda mi się dokupić samą drabinkę... wielkie dzięki i pozdrawiam!
    myślę że można zamknąć.
  • Poziom 21  
    Sprawdź jeszcze czy Ci działa krańcówka i czy ta blaszka na niej z taką plastikową rolką się nie połamała.
  • Użytkownik usunął konto