Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szyba wewnetrzna do piekarnika AEG KB9810 EM, albo pomysł

p.j.b. 19 Jun 2009 02:11 9397 7
    p.j.b.
    Level 11  
    Witam

Niefart chciał i szyba poszła w drobny mak ... jedna z czterech (najbardziej wewnetrzna).

AEG KB 9810 E-M PNC: 944 270 752

Orginalna część z wymianą to jakieś 1000 zł.

Poszukuję taniego zamiennika, ew. pomysłu jak problem obejść.

-Zapytać szklarza ? Z dorobieniem może być ból, ale może da się zakleić łatą;
    -Używać bez szyby? ten model ma 4 szyby, dzięki czemu podczas pieczenia zewnętrzna warstwa jest chłodna. Z pieczeniem to może byc różnie, ale mikrofala 70 stopni w środku nie przekracza....

Będę wdzięczny za namiar na tani zamiennik/ podzielenie się dożwiadczeniem na tym polu.

Pozdrawiam
    XAX
    Level 21  
    Bez wewnętrznej szyby nie powinno się używać piekarnika!!!
    Przez drzwi w większości firm leci powietrze chłodzące drzwi i ona zabezpiecza je przede wszystkim przed temperatura, zapachem i chlapaniem.
    Z zamiennikiem możesz mieć problem ponieważ jest to szyba hartowana i przystosowana do wysokich temperatur dlatego się rozsypała w drobny mak.

O ile pamiętam AEG należy teraz do elektroluxa może uda ci się cos u nich dobrać tańszego.
    Ciekawe co tyle ta szyba w AEG kosztuje mam styczność z kilkoma drogimi firmami i nawet w Miele nie kosztuje tyle.
    Alfax
    Level 28  
    XAX wrote:
    Ciekawe co tyle ta szyba w AEG kosztuje mam styczność z kilkoma drogimi firmami i nawet w Miele nie kosztuje tyle.

Witam
    Najprawdopodobniej serwis chce wymienić całe drzwi.
    Pozdrawiam
    p.j.b.
    Level 11  
    Alfax wrote:

Najprawdopodobniej serwis chce wymienić całe drzwi.

W sumie to wyszło, że ta szybka jest zintegrowana z tzw. "drzwiami wewnętrznymi z szybą"

Dlatego szukam czegoś w cenie dla ludzi ;]
    gryq
    Level 10  
    Witam, bardzo proszę o informację jak zakończyła się ta sprawa.
    U mnie wczoraj pękła zewnętrzna szyba - sama z siebie, podczas pieczenia.
    Nie chcę płacić 1kPLN za to g.....

Pozdrawiam,
    GryQ
    p.j.b.
    Level 11  
    U mnie skończyło się 750 część + 140 wymiana.

W Twoim wypadku- proponuję zacząć od zgłoszenia do serwisu (ja wybiłem szklanym pojemnikiem wielką dziurę i nie szło twierdzić, ze samo pękło).
    Jeżeli będą się upierać, ze to wina użytkownika- to niech wskażą ślady uderzenia :).

BTW- o ile pamiętam- szyba zewnętrzna (podobnie jak wewnętrzna) jest zintegrowana z prawie całym panelem (czyli cały front drzwi).
    Sprawdzę w domu, bo gdzieś mam kartę katalogową.

Pozdrawiam
    XAX
    Level 21  
    Po sposobie pęknięcia można określić co sie stało.
    mirr.
    Level 15  
    Witam
    Kpl drzwi kosztują ponad 2000 netto ,szyba wewnętrzna około 750 zł
    Co do naprawy gwarancyjnej , to radze zapomnieć ,żaden serwis tego nie uzna
    Uszkodzenie mechaniczne nie podlega gwarancji ( udowodnisz że to nie uszkodzenie mechaniczne ? )
    Żaden zamiennik nie pomoże