Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nieprawidłowy start komputera

seba2318 20 Cze 2009 15:16 1138 5
  • #1 20 Cze 2009 15:16
    seba2318
    Poziom 10  

    Witam wszystkich mam taki problem.
    Dziś zakupiłem dysk do komputera i postanowiłem troszkę w nim posprzątać więc zabrałem się do niego i rozebrałem oczyściłem wszystkie części.
    Poskładałem go razem z nowym dyskiem wszystkie potrzebne taśmy oraz napięcia po wpinałem no i oczywiście grafikę i ramy tak samo wylądowały na własnym miejscu.
    Podłączyłem monitor myszkę oraz klawiaturę więc uruchamiam PC a tam trzy krótkie piki więc wyłączam go i jeszcze raz wypinam Grafike oraz ramy no i wpinam je z powrotem.
    Po raz kolejny startuje PC a on nadal piszczy trzy razy więc rozbieram go całkiem i składam jeszcze raz, a on już teraz wcale nie piknie tak jak by nie ładował Biosu ale wentylator na Procku się kręci i dioda od Power się zapala.
    Ale nadal ekran jest czarny monitor nawet nie reaguje.


    Ps
    Może ktoś ma jakiś pomysł czytałem sporo na forach ale nici robiłem wszystko łącznie z resetem Biosu :-(

    0 5
  • #2 20 Cze 2009 15:40
    KSRhaziel
    Poziom 36  

    1. Założyłeś właściwie radiator na procesor i nie zapomniałeś o paście termoprzewodzącej?
    2. Zrób zdjęcie komputera "od środka" i wstaw je tutaj. Może zobaczy co jest nie tak.
    3. Nie z przymiotnikami piszemy razem :P

    0
  • #3 20 Cze 2009 15:52
    stroggo81717
    Poziom 31  

    I podaj konfigurację komputera

    0
  • #5 20 Cze 2009 17:13
    Wojtek(KeFir)
    Poziom 41  

    Gdzie jest bateryjka od biosu? Na pewno wszystko dobrze podłączasz?

    0
  • #6 20 Cze 2009 20:38
    seba2318
    Poziom 10  

    Tak wszystko jest podłączone ok a co do bateryjki to została wyjęta na kilkanaście minutek:-)
    W celu zresetowania biosu no ale nici z tego nie wiem co dalej nie mam pojęcia co dalej bo teraz nie wiem cy to płyta, procek albo ramy:-(

    0