Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Prolink PixelView a kamerka internetowa

ktosiek 18 May 2004 20:38 2280 13
    ktosiek
    Level 11  
    Witam, mam karte Prolink PixelView PV-BT878P+ (REV. 4E) oraz kamerke inetrnetową podłączaną pod s-video ale nie potrafie odpowiednio skonfigurować tego wszystkiego. Uzyskuje obraz z kamery w oprogramowaniu ktore instaluje sie podczas instalacji sterownikow ale w momencie kiedy próbuje przeprowadzić wideokonferencje przy użyciu np Tlena albo innego programu do przekazywania obrazu z kamerki to zamiast tego obrazu mam obraz z karty TV, tak wiec rozmowca zamiast mnie widzi np TVP1, POLSAT lub inny program który ustawie :P a generalnie chodzi mi raczej zebym ja był widoczny...

Jakieś propozycje :?:
    Platon
    Level 42  
    hmmm wlacz program do ogladania, przelacz sie na svideo, wylacz program do TV. i sprobuj.
    ktosiek
    Level 11  
    Problem jest w tym ze to jest wszystko w jednym programie... tylko przełącza sie na różne tryby (kamerka, tuner, i jeszcze jakies tam...)
    PermBan
    Level 16  
    Ja mam ciekawszy objaw - jak włączę MSN Messenger 6.2, albo NetMeeting, mam "niebieski ekran".
    Ktoś wie jak to "ugryźć" ???
    Bo ja już"wymiękam".
    Będę wdzięczny za każdą sugestię. Mam kamerkę, a jakby jej nie było :(

ps.
    Aha sterów próbowałem już różnych i nadal qpa.
    tzok
    Moderator of Cars
    Musisz w danym programie wybrać w opcjach konfigurację źródła wideo i wybrać opcję Select Source, po czym wskazać Camera.
    To złącze to nie s-video a dedykowane złącze do tej kamerki, niestety działa ona tylko pod Win9x :(
    ktosiek
    Level 11  
    Tez na poczatku mialem niebiesko, potem jak podlaczylem antene to mam obraz TV

Co do zmiany tej opcji w programie to zmieniam... i owszem, przy uruchomieniu programu odpala na starcie kamerke, ale co z tego??? Mi kamerka nie w programie jest potrzebna, a jak odpalam inny program korzystajacy z kamerki (netmeeting, msn, tlen, kamerzysta, itp.) to mam obraz z karty TV.

:(
    gabikam
    Level 13  
    popieram przedmówcę, mam zdaje się taką samą karte i kamerkę, działa tylko pod Win9x - od producenta dostałem info, że nie zamierzaja robić sterowników pod XP, no i konfiguracja żródła video - dokładnie tak. Jedyne co (ledwo)działa pod XP to sam tuner, ale trzeba użyć sterów od bodajże Win2000, o ile pamiętam...
    gabikam
    Level 13  
    spróbuj jeszcze takiego myku: odpal program od kamerki, przestaw source na camera i potem zamknij program, niech se zapamięta żródło, hehehe... potem odpal program do obsługi videokonferencji - kiedyś mi to chyba pomogło
    PermBan
    Level 16  
    Panowie wszystko fajnie (zadowolony jestem Waszym zainteresowaniem) jednak u mnie wystarczy "kliknąć" na opcje i już na "niebiesko" - nawet nie zdążam ich-opcji zobaczyć, a tym bardziej co kolwiek w nich zmienić. Mam WinME.
    A tak swoją drogą - ten producent mojej złotówy już nie dostanie.

POZDRÓKA DLA WSZYSTKICH.
    ktosiek
    Level 11  
    Probowalem... w dalszym ciagu to samo...
    gabikam
    Level 13  
    podaj jeszcze rodzaj płyty gł., karty graf. i jaki masz system operacyjny, spróbuje jeszcze podumać, choć wygląda mi to na czeski błąd, bo u mnie wszystko chula
    Krystian_K
    Level 13  
    Czy móglby ktos podac link do przetestowanych sterowników od tej karty? (pod xp)
    dzieki pozdrawiam
    tzok
    Moderator of Cars
    Spróbuj przełączyć źródło w innym programie niż firmowa aplikacja, np. w Virtual Dub'ie w Capture Mode, wtedy powinien zapamiętać to ustawienie.