Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane szyby elektryczne schemat

FRANA 20 Jun 2009 18:00 8075 8
    FRANA
    Level 10  
    Mam problem z elektryczna szybą gdy zamykam i otwieram odsuwa sie po około 5 cm... trzymajac caly czas przycisk żeby otworzyć bardziej muszę jeszcze raz nacisnąć... wie ktoś w czym jest problem?
  • Helpful post
    forte39
    Level 18  
    Trzeba ją "przyuczyć".. Na max do góry, aż będzie zamknięta a następnie przez kilka(5-10) sekund trzymać ten sam klawisz..
    forte39
    Level 18  
    Mam rozumieć, że sposób się sprawdził?.. Daj chociaż jakieś info na forum dla tych co będą się kiedyś o to samo pytać..
    FRANA
    Level 10  
    tak jak pisałeś ale trzeba było tą samo czynność gdy okno było otwarte
    Anonymous
    Anonymous  
    milejow
    Level 43  
    elektrit wrote:
    Mozesz mi napisać tak krok po kroku jak to zrobiłeś, bo mam taki sam problem?

Nie!!!:D
    forte39
    Level 18  
    elektrit wrote:
    Mozesz mi napisać tak krok po kroku jak to zrobiłeś, bo mam taki sam problem?

Ja już wyżej napisałem.. Sposób zawsze działa pod warunkiem, że nie ma przeszkód mechanicznych typu "blokada" szyby w prowadnicach..

Pozdrawiam..
    Anonymous
    Anonymous  
    forte39
    Level 18  
    elektrit wrote:
    Kurczę robię tak i nic mi z tego nie wychodzi :(
    Proszę, pomóżcie :(

Jeszcze raz wyjaśnię.. Włącz zapłon, szybę zamknij do końca i wtedy na kilka sekund przytrzymaj "do góry".. jeżeli to naprawdę nie działa u Ciebie to coś nie tak z mechanizmem musi być.. Jakbym miał to przed sobą to inaczej.. A tak na odległość to tylko tyle...