wojtus33 wrote: W efekcie okazało się, że problemem nie było zapowietrzanie się układu paliwowego. Znanym sobie sposobem kolega z tego forum, niejaki niuniu36 rozwiązał problem. Po testach przez 6 dni mogę napisać że auto pali od pierwszego, czy to zimny czy ciepły silnik.
Pozdrawiam !
No Dobra spoko fajnie, ale skoro masz rozwiązanie wypada się nim podzielić w owym temacie, przez takich właśnie użytkowników ludzie nigdy nie znajda rozwiązania i dostają ostrzeżenia, że takie same tematy istnieją, ale co z tego jak ktoś ma rozwiązanie a ostatnim postem "Problem rozwiązany kolega pomógł" Szukasz pomocy a sam na koniec masz wyrąbane, żeby ci dali bana na ip.
Może ktoś powiedzieć w czym problem? W moim przypadku wygląda to tak. wczoraj zapaliła mi się rezerwa, dzisiaj rano odpaliłem samochód pojechałem na miasto wróciłem, podczas wracania czułem lekkie szarpanie zwolniłem żeby wjechać na podwórko, 1, 2 sprzęgło bo już się trzeba zatrzymywać i auto zgasło kręci kręci ale nie odpala. Poprzedni właściciel miał podobny problem raz na jakiś czas właśnie wtedy gdy zapalała się rezerwa i dalej jechał gaśniecie poprzedzało lekkie szarpanie/przerywanie, żeby odpalić musiał kręcić po kilka razy czasem nawet padał mu akumulator potem załapał, przegazówka, szybko na stacje tankowanie i problem znikał, dopóki znowu nie zapalała
się rezerwa i nie zdążył zatankować. Poprzedni właściciel zregenerował pompę ale dalej było to samo. Poprzedni właściciel sądzi że w baku jest syf i gdy zapala się rezerwa to łapie syf z baku i wężyk jakiś się zapycha, podczas kręcenia wygląda to tak jakby pompa przepchała syf i paliwo już docierało. Kolego "niuniu36" jakby mógł napisać co było danym problemem jak go rozwiązać, byłbym wdzięczny. Na koniec chce dodać że od tego służy to forum aby pomóc lub pochwalić się swoimi usterkami i pomóc innym aby ktoś kto ma umiejętności manualne mógł sobie to naprawić, bez jeżdżenia na serwisy i wydawania wielkich pieniędzy, (dla takich osób serwis to ostateczność) kiedyś osoba taka jak ty będzie potrzebować pomocy i gdy będziesz szukał i znajdziesz wypowiedzi takie jak twoja czy wojtusia33 założę się że złapały by cie nerwy i będziesz narzekać że forum jest od pomagania i podawania rozwiązań usterek a nie do gadania "problem rozwiązany nara chcecie se naprawić idźcie do mechanika" Jeżeli się mylę to chyba złe forum znalazłem