Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wsk 175 , słaba iskra ??

metiuk 22 Jun 2009 23:05 4226 6
    metiuk
    Level 13  
    witam , kupiłem wsk 175 z instalacją 6v , i mam z nią problem , jak ją kupiłem to odpaliła i przejechałem na niej z 2 km , przy czym poprzedni właściciel mówił że daleko nie zajadę , bo jest akumulator zajechany.
    po podmiance na sprawny akumulator jest to samo , problem z odpaleniem , a jak odpali to efekt jest taki jakby traciła iskrę. akumulator już zmieniłem , prosił bym o pomoc , piszę bardzo ogólnikowo , ponieważ zbyt bardzo sie nie znam na silnikach, w motorach . a może jest jakaś część która jest odpowiedzialna za problemy takiego typu ??
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Po chwili jazdy kończy się prąd. Czy czegoś ci to nie sugeruje?
    metiuk
    Level 13  
    no tak , ale raz udało mi sie osiągnąć magiczne 2 km , ale od tego czasu może jeszcze z raz ja odpaliłem , (przez tydzień :( ) oczywiście akumulator ładowałem . i na wypełni naładowanym pożyczonym nie chciała odpalić , mógł sie jakiś kondensator zepsuć ??
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Akumulator - dostarcza prąd, ale sam się nie uzupełni, tak?
    Więc jest coś, co ten prąd do akumulatora musi dostarczyć. I nie jest to prostownik. Zgadza się?
    metiuk
    Level 13  
    tak , ale jeżeli był ładowany prostownikiem to wsk powinna odpalić chociaż na chwile po naładowaniu , ale nie chce.
    lenio351
    Level 10  
    to moze byc cewka pod zbiornikiem stacyjka zla przerwa w przerywaczu stacyjka mozliwosci jest wiele
    Anonymous
    Anonymous