Witam
Zakupiłem sobie dysk 1 TB Hitachi DeskStar 7K1000.B http://www.hitachigst.com/portal/site/en/products/deskstar/7K1000.B/
do tego zakupiłem obudowę na dysk
link usunąłem, regulamin p. 10.11 [mat_ed]
Posiadam laptop Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5515
I teraz tak...
Po otwarciu nowego dysku poskładałem wszystko i podłączam
Komunikat że wykryto nowy sprzęt HDT.
Wszystko ok.
I następny komunikat
Dysk powinien się ukazać w zarządzanie dyskami, tam powinno się go formatować itd a tu nic.
Dysk pojechał na gwarancji.
I przyjechał i okazało się że była źle założona partycja (a ja nic nie ustawiałem)
Po podłączeniu dysku z gwarancji podłączam w kieszeni, wykrywa i wszystko ok TYLKO MYSZKA NIE DZIAŁA, jak odłączę dysk to mysz działa.
Mówię ok zrobię z klawiatury, wchodzę w zarządzanie dyskami... Jest więc formatuje tworzę partycję i kopiuje filmy na dysk, wyłączyłem komp 2 x dysk działa mysz nie.
Na drugi dzień włączam kompa i podłączam dysk mysz nie działa i dysk nie działa, nie ma go w zarządzaniu dyskami nic...
Na innym Acerze działa dysk i myszka? a na moim znowu komunikat że
Co jest z tym moim laptopem, że nie wykrywa tego dysku, wszystko jest zainstalowane?
Jak ktoś się zna to proszę o pomoc, jeśli będzie potrzeba to mogę zrobić raport Everestem i umieścić na serwerze aby ktoś mądry mógł zajrzeć co go boli... ja się poddaje.
Zakupiłem sobie dysk 1 TB Hitachi DeskStar 7K1000.B http://www.hitachigst.com/portal/site/en/products/deskstar/7K1000.B/
do tego zakupiłem obudowę na dysk
link usunąłem, regulamin p. 10.11 [mat_ed]
Posiadam laptop Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5515
I teraz tak...
Po otwarciu nowego dysku poskładałem wszystko i podłączam
Komunikat że wykryto nowy sprzęt HDT.
Wszystko ok.
I następny komunikat

Dysk powinien się ukazać w zarządzanie dyskami, tam powinno się go formatować itd a tu nic.
Dysk pojechał na gwarancji.
I przyjechał i okazało się że była źle założona partycja (a ja nic nie ustawiałem)
Po podłączeniu dysku z gwarancji podłączam w kieszeni, wykrywa i wszystko ok TYLKO MYSZKA NIE DZIAŁA, jak odłączę dysk to mysz działa.
Mówię ok zrobię z klawiatury, wchodzę w zarządzanie dyskami... Jest więc formatuje tworzę partycję i kopiuje filmy na dysk, wyłączyłem komp 2 x dysk działa mysz nie.
Na drugi dzień włączam kompa i podłączam dysk mysz nie działa i dysk nie działa, nie ma go w zarządzaniu dyskami nic...
Na innym Acerze działa dysk i myszka? a na moim znowu komunikat że

Co jest z tym moim laptopem, że nie wykrywa tego dysku, wszystko jest zainstalowane?
Jak ktoś się zna to proszę o pomoc, jeśli będzie potrzeba to mogę zrobić raport Everestem i umieścić na serwerze aby ktoś mądry mógł zajrzeć co go boli... ja się poddaje.
Moderated By mat_ed:Przeniosłem do odpowiedniego działu. Tytuł wątku, wiadomość - poprawiłem. Nie będę tolerował dalszego niechlujstwa. Posty, niechlujnie napisane, bez uprzedzenia będą lądowały w koszu.