Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LaserJet 2006N prawie czarne kartki

adakisie 25 Cze 2009 13:49 1918 8
  • #1 25 Cze 2009 13:49
    adakisie
    Poziom 15  

    Witam
    Drukarka drukuje prawie całą czarną stronę. Widać jakieś kolorowe prześwity. Engine test też wychodzi taki sam.
    Co to może być?
    Jak otworzyłem klapę podczas drukowania to widać że każdy toner nakłada praktycznie całą powierzchnią swój kolor. Pytanie brzmi czy to laser czy może transfer? a może coś jeszcze?
    Pozdr Adam

    0 8
  • #2 25 Cze 2009 19:26
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki

    lasery raczej nie ,
    tonery regenerowane ?

    0
  • #3 07 Lip 2009 11:47
    adakisie
    Poziom 15  

    Tonery nowe oryginalne.
    Transfer podłożyłem nowy i jest to samo.

    pozdr Adamo

    0
  • #4 08 Lip 2009 10:19
    qwerty123454321
    Poziom 10  

    Problem wystąpił po czy przed wymiana tonerów?

    0
  • #5 08 Lip 2009 11:08
    adakisie
    Poziom 15  

    Przed, i zawsze były oryginalne.
    Na kartce nie ma żadnej treści tylko mocno zabrudzona wychodzi kartka.
    Transfer ma ciągle mnóstwo tonera na sobie ze wszystkich tonerów.
    Z płyty wysokiego napięcia nie wychodzą żadne napięcia na transfer i tonery.
    Engine test też sie nie drukuje i także kartka jest mocno zabrudzona.

    0
  • #6 18 Sie 2009 09:22
    adakisie
    Poziom 15  

    Wszystko jasne.
    Padł zasilacz wysokiego napięcia.
    Po wymianie wszystko działa.

    Pozdr Adam

    0
  • #7 08 Sty 2010 22:10
    boston_mielec
    Poziom 1  

    czy mogę prosić o kontakt adamkisie. Mam ten sam problem z hp 2600n i był bym wdzięczny za pomoc robertkr(malpa)o2.pl.
    Potrzebuję informacji skąd zdobyć ten zasilacz wysokiego napięcia.

    Z góry dziękuję

    0
  • #8 09 Sty 2010 15:33
    leeart

    Poziom 34  

    spróbuj olprint we wrocławiu

    0
  • #9 27 Maj 2011 10:44
    adakisie
    Poziom 15  

    Witam

    Przepraszam że tak późno ale zapomniałem oficjalnie zamknąć temat.
    Wszystko jasne.
    Padł zasilacz wysokiego napięcia.
    Po wymianie wszystko działa.

    Pozdr Adam

    0