Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Rejestrator z ktorego mozna sciagnac caly dzien zapisu?

Beens 26 Jun 2009 14:04 3921 20
    Beens
    Level 16  
    Czy jest jakis rejestrator w cenie powiedzmy do 2tysiecy z ktorego mozna sobia sciagnac nagranie z calego dnia poprzez LAN lub FireWire lub USB?
    Anonymous
    Anonymous  
    Beens
    Level 16  
    Rejestrator video najlepiej jakby tez fonie nagrywal ale slyszalem ze na to trzeba miec pozwolenie sadowe w przypadku uzywania go do monitoringu pracy pracownikow.
    bslaw
    Level 18  
    Podałeś za mało parametrów.
    Znany serwis aukcyjny oferuje np. rejestrator cyfrowy AVC-760 za 678 pln. Uwaga - bez twardego dysku. Możliwość podłączenia 500 GB SATA.
    jpl
    Level 34  
    z AVC nie sciagniesz, plik max moze zajmowac 500MB (czyli okolo 1-2 godzin zapisu), nastepnie musisz przejsc cala procedurę ponownie z następnymi godzinami zapisu.
    Z USB sprawa wygląda tak samo

inne rejestratory - może poprostu szukaj rejestratora z kieszenią na dyski i możliwością odtwarzania nagrań bezpośrednio z dysku na PC ? tzn kupujesz rejestrator i 2 dyski np po 500GB, jak sie jeden zapełni, wyciagasz z kieszeni, wkladasz drugi pusty, uruchamiasz nagrywanie. A z dyskiem zapelnionym idziesz do domu i odtwarzasz sobie co potrzebujesz.

Wg mnie jest to najlepsza opcja. Zgrywanie na USB czy Firewire w przyadku rejestratorow jest baaaardzo baaardzo dlugie - ze wzgledu na potezna ilosc danych oraz wymaganie ich przekonwertowania do takiego formatu zeby odczytal na PC
    Anonymous
    Anonymous  
    Beens
    Level 16  
    No wlasnie rejestrator ktory bedzie mial dwa dyski i bedzie zpaisywal w formacie MPEG w postaci plikow na partycjach a nie jak to robi wspomniany AVC bedzie kosztowal ponad 2 tysiace :/ ehh musze pokombinowac cos z komputerem chyba bo komp spokojnie sobie poradzi nawet z kompresja DivX w locie z trzech kamer. W najlepszej jakosci na AVC z trzech kamer 500MB starczy Ci na 20 minut takze porazka totalna.
    Anonymous
    Anonymous  
    crunky
    Level 32  
    technics6 wrote:

...
    Wg. mnie te recordery sprzętowe to naciąganie ludzi na badziewie, które jest znacznie gorsze funkcjonalnie od normalnego komputera, a w rzeczywistosci jest i tak jakimś tam prymitywnym komputerem z linuksem na pokładzie.
    ...

Grubo się mylisz. I w dodatku piszesz to w oparciu o jeden archaiczny system z którym miałeś do czynienia. W dodatku są systemy w oparciu o PC w których i tak musisz dane eksportować bo na dysku zapisują w swoim surowym formacie.
    Beens
    Level 16  
    Reasumując... jest taki rejestrator czy nie ma? A jeśli jest to jaki jest jego koszt?
    Stan-Mar

Level 27  
    Nie napisałeś ile kamer chcesz podłączyć. 4-kanałowy Artnix z jednym audio to koszt około 1900 zł netto. Możesz spokojnie ściągnąć cały dzień nagrania - system dzieli je automatcznie na pliki po 1 Gb.
    Beens
    Level 16  
    4 kamery jeden tor audio to co mi jest potrzebne.

Stan-Mar :arrow: Piszesz o modelu Artnix ANX-440H? Czyli to co zrzuca rejestrator jest do podgladu na kompie od razu po wyjeciu dysku z kieszeni czy trzeba przeprowadzac jeszcze jakas konwersje?
    Stan-Mar

Level 27  
    Miałem na myśli ten model. Nie podejrzysz tego co jest zapisane po wyjęciu dysku. Pisałeś, że chcesz zrzucać na dysk zewnętrzny podpięty do USB lub ciągnąć po sieci.
    Uzyskałem informację s serwisu, że jest możliwość odtworzenia nagrań z dysku wyjętego z rejestratora poprzez oprogramowanie DVR Viewer dedykoawane do Artnixa
    dijej
    Level 17  
    Rejestrator introx IN41XX
    Możliwość pracy poprzez sieć, nagrywa audio itd.
    Praktycznie ma wszystko czego potrzebujesz i zmieści się w kosztach.
    crunky
    Level 32  
    Jeżeli jeszcze temat aktualny to dysk z PDR-S1004 spokojnie możesz odczytać na komputerze. Jest to opisane na stronie producenta. Możesz sobie nawet rok nagrań przekopiować. Mi to nigdy do niczego potrzebne nie było. Oczywiście po przekopiowaniu możesz odtworzyć za pomocą odpowiedniego oprogramowania albo przekonwertować do AVI.
    jpl
    Level 34  
    wspaniała chińska nowośc :) DAVEN !
    Prosimy reklamować swój sklep w twierdzy albo w zabezpieczeniach. a nie wklejac postu który nic nie wnosi do dyskusji.
    lyspeed
    Level 14  
    Witam Panowie, przepraszam że odkopuję temat, ale mam problem tego rodzaju - posiadam rejestrator, zgrałem materiał zapisany z 4kamer, jest on w formacie h264, jdnakze zadnym programem nie moge tego przekonwertowac do avi. nawet jesli w opisie programu jest napisane ze konwertuje pliki x264 to tych plikow "nie łyka" - pokazuje ze nieobslugiwany plik. Czym to zgrac na avi,w celu wypalenia na plytedvd???
    Z góry dziekuję za pomoc.
    Pozdrawiam
    Marek31415
    Level 31  
    Po pierwsze napisz, jaki to rejestrator. Będzie łatwiej.
    Po drugie kodeki h.264 i x264 to nie to samo.
    Spróbuj jeszcze odtwarzacz VLC (można próbować zmienić rozszerzenie pliku na standardowe).
    crunky
    Level 32  
    To że rejestrator zapisuje w h264 nie oznacza że możesz nagrania odtworzyć playerem który obsługuje h264 czy x264. H264 to tylko metoda kompresji, każdy rejestrator zapisuje w swoim systemie plików, oprócz strumienia video są zapisywane różne inne informacje jak chociażby znak wodny czy czas nagrania. Reasumując jeśli masz rejestrator X to odtworzenie i konwersja nagrań powinna być wykonana na oprogramowaniu dołączonym przez producenta KONKRETNIE do rejestratora X. Nie żadne odtwarzacze filmów dostępne w sieci czy oprogramowanie dołączone do innych rejestratorów.
    Marek31415
    Level 31  
    crunky wrote:
    . Reasumując jeśli masz rejestrator X to odtworzenie i konwersja nagrań powinna być wykonana na oprogramowaniu dołączonym przez producenta KONKRETNIE do rejestratora X. Nie żadne odtwarzacze filmów dostępne w sieci czy oprogramowanie dołączone do innych rejestratorów.

VLC robi analizę pliku i potrafi z niego odfiltrować "zbędne" informacje.
    Robiłem takie testy z różnymi dziwnymi plikami i to z powodzeniem.
    Czasem wystarczyło zmienić rozszerzenie pliku.
    Oczywiście w tym konkretnym przypadku może nie zadziałać.
    crunky
    Level 32  
    Zgadza się, mi również udawało się na siłę odtworzyć nagrania wykorzystując chociażby linuksowy xine czy mplayer. Jednak to taka metoda na chybił-trafił, przeważnie nie działa. Dlatego nie ma co szukać sobie problemów tylko korzystać z dołączonego oprogramowania.