Jestem świeżo po Formacie. Mam tylko jeden jedyny problem. Mam 2 twardziele, pierwszy ATA (systemowy) drugi SATA i kopiowanie pliku z SATA na ATA trwa strasznie długo (1GB trwa 8minut). Gdy kopiuje pliki pomiędzy partycjami w obrębie jednego twardziela (Ata podzielony na 2 partycje) to kopiowanie 1gb trwa nieco ponad 1minute.
Mógłby ktoś powiedzieć w czym problem?
Doradzono mi bym zainstalował sterowniki (moja płyta główna to Gygabyte GA-8I915P Duo) i podsunięto mi dużo linków do Matrix Storage Manager, ale nieważne w jakiej wersji próbuje je zainstalować to zawsze wyskakuje mi error "Twój komputer nie spełnia minimalnych wymagań do zainstalowania oprogramowania"
Być może problem tkwi w tym że wszystkie ustawienia w biosie mi się zrestartowały. Tak samo Primary Master Slave, secondary Master i Slave -> No Device.
Są też ustawienia w biosie "On-Chip Sata Mode" - zmieniłem z Auto na enhanced i podczas startu systemu koło zegara wyświetliła mi się ikona nowego sprzętu (ale żadne okienko mi nie wyskoczyło) i po chwili zgasło.
Twardego Mam Samsunga SP2504C
OS Windows XP Home SP 3
EDIT:
Daje też config płyty:
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-8I915P Duo
Mostek północny (Northbridge) Intel Grantsdale i915P
Mostek południowy (Southbridge) Intel 82801FB ICH6
Mógłby ktoś powiedzieć w czym problem?
Doradzono mi bym zainstalował sterowniki (moja płyta główna to Gygabyte GA-8I915P Duo) i podsunięto mi dużo linków do Matrix Storage Manager, ale nieważne w jakiej wersji próbuje je zainstalować to zawsze wyskakuje mi error "Twój komputer nie spełnia minimalnych wymagań do zainstalowania oprogramowania"
Być może problem tkwi w tym że wszystkie ustawienia w biosie mi się zrestartowały. Tak samo Primary Master Slave, secondary Master i Slave -> No Device.
Są też ustawienia w biosie "On-Chip Sata Mode" - zmieniłem z Auto na enhanced i podczas startu systemu koło zegara wyświetliła mi się ikona nowego sprzętu (ale żadne okienko mi nie wyskoczyło) i po chwili zgasło.
Twardego Mam Samsunga SP2504C
OS Windows XP Home SP 3
EDIT:
Daje też config płyty:
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-8I915P Duo
Mostek północny (Northbridge) Intel Grantsdale i915P
Mostek południowy (Southbridge) Intel 82801FB ICH6