Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Programowanie nowego klucza toyota celica 2002 immo

Marcin_ca1 28 Jun 2009 03:14 7278 8
Texa Poland
    Marcin_ca1
    Level 22  
    Witam
    Posiadam toyote celice 2002r mialem tylko jeden kluczyk, dokupiłem 2 z allegro, pilot centralnego zamka zaprogramowałem sposobem ręcznym, zamnąć otworzyć drzwi itp.

Problem rozpoczął się z programowaniem immo.
    Mam taką instrukję Link

Lecz w niej jest niestety 1 nieścisłość, jest napisane przy otwartych drzwiach a później komenda otworzyć drzwi!! próbowałem różne podobne kombinacje ale nie działa ;/

Po czym poznac czy szary czy czarny kluczyk, mam czrną obudowę ale w środku transporter jest szary.

Jest to

transponder : TEXAS 4C

TIRIS format:
    7E 7D 33 58 06 00 00 00 00 21 16 7E 00 00

Prosiłbym o odpowiedź czy jest możliwość zaprogramowania tego kluczyka ręcznie, czy tylko sprzętem toyoty?

Jeśli ktoś ma jakis sprawdzony sposób to za pomoc możemy sie dogadac na pw.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
  • Texa Poland
    fructon
    Level 33  
    wszystko zależy od tego czy ten klucz który posiadasz już wprogramowany jest master keyem , jesli nie to recznie nic nie zrobisz , nie musisz korzystac z serwisu toyoty wystarczy ktos kto sie zna na tym i ma np launcha 431 za jego pomocą można przypisac ktory z kluczy ma byc masterem lub zapasowym
  • Texa Poland
    Marcin_ca1
    Level 22  
    Właśnie ten klucz który posiadam zaprogramowany to jest matka, w takim razie jest mozliwosc zrobienia tego ręcznie?
    Marcin_ca1
    Level 22  
    nie chce gadać sposób ręczny, czy mega macs 55 ruszy ten klucz?
    pietrushkin
    Level 2  
    Witam , mam dokładnie ten sam problem co Marcin kilka lat temu czylki Celica 2002, pilot centralnego zamka zaprogramowałem ale immo mnie przerosło. Może mam ktoś jakiś sposób żeby skopiować kod immo z szarego kluczyka na czarny ?

Z góry dziękuję
    Jurek220
    Level 30  
    Jeśli ręczna procedura ci nie działa to już wszystko zrobiłeś co mogłeś,poszukaj kogoś w swojej okolicy co zajmuje się Elektroniką samochodową i ogarnie temat w parę minut bo szkoda czasu na zabawy.
    Pozdr.
    Marcin_ca1
    Level 22  
    Ręczna procedura działa, ale trzeba mieć klucz matke.
    pietrushkin
    Level 2  
    Wszystko się zgadza Panowie, za kilka dni będę miał immo skopiowane (za jedyne +/- 400pln ;)) Jeśli elektronik ustawi nowy klucz jako mastera to kupię jeszcze jeden zapas i przetestuję ręczną procedurę. Wtedy powinno działać. Dzięki za opdowiedź.
    Pozdro