Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol przekaźniki
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A6/C4 1994r 2.5 TDI problem z klimą

29 Cze 2009 22:34 1331 1
  • Poziom 9  
    Witam,
    Posiadam samochód jak w tytule i mam następujący problem z klimą. Otóż kupiłem to auto z zatartą sprężarką. Wymieniłem ją na nową, przepłukałem układ, dobiłem gazu a sprężarka jest martwa, nie chce się załączyć, Gdy połącze ją "na krótko" to działa jednak gdy wepnę w instalację nie załącza się. Posprawdzałem już bardzo wiele podzespołów (czujniki itp.) i nic już więcej nie przychodzi mi do głowy. Podpiąłem vaga i wyrzuca mi w bloku nr 002 w komórce "Switch-off status" wartość 11 a powinna być 0. Ponadto vag nie pokazuje prędkości obrotowej sprężarki jednak nie pokazuje błędu czujnika RPM. Czy może mieć to jakiś wpływ na załączanie się sprężarki? Czy trzeba zmienić kodowanie sterownika klimy? Jeżeli tak to bardzo proszę o wstakówki jak to zrobić.

    Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam
  • Relpol przekaźniki
  • Poziom 9  
    Witam ponownie,
    Dzisiaj dokładniej sprawdziłem klime tzn wszystkie czujniki i są ok. Rezystancje pokazują rzeczywiste temperatury, na wszelki wypadek zwarłem czujnik niskiego ciśnienia w podszybiu i sprężarka nie załącza się. Do przekaźnika klimy dochodzą dwa sygnały +12V także jest ok jednak nie dochodzi masa z panelu climatronica. Czy przyczyną może być złe zakodowanie sterownika? Dodam że po włączeniu klimy przyciskiem, "słoneczko" w lewym dolnym rogu climatronica zapala się na stałe co wskazuje na włączenie klimy. Bardzo proszę o pomoc bo już straciłem wszystkie pomysły.

    Pozdrawiam