Niestety z biegiem czasu w moim magnetofonie dźwięk zaczął byc lekko "zamulony" , problemem okazała się rolka dociskowa która prowadzi taśmę są na niej leciutkie luzy , chciałbym to naprawic lecz takiej rolki nie mogę dostac w elektronicznym , musiał bym z jakiegoś demontażu lub zrobic coś żeby grało na starej. Jakieś propozycje ?
Dodam iż udało mi się odrestaurowac ten magnetofon do stanu niemal fabrycznego wymienione wszystkie elektrolity , tranzystory , przewody , paski , silnik 9 V na lewe obroty , potencjometry głowica DX HEAD AIWA ustawione wszystkie peerki regulacyjne przez znajomego elektronika i powiem że dźwięk jest dynamiczny i czysty jak lustro , warto było
, jedynym defektem jest ta rolka.
Dodam iż udało mi się odrestaurowac ten magnetofon do stanu niemal fabrycznego wymienione wszystkie elektrolity , tranzystory , przewody , paski , silnik 9 V na lewe obroty , potencjometry głowica DX HEAD AIWA ustawione wszystkie peerki regulacyjne przez znajomego elektronika i powiem że dźwięk jest dynamiczny i czysty jak lustro , warto było