Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Alpine CDE 9871, radio ma się nie wyłączać razem z zapłonem.

konstantyno110 01 Lip 2009 21:28 1071 5
  • #1 01 Lip 2009 21:28
    konstantyno110
    Poziom 22  

    Witam mam pytanie dzisiaj doszedł do mnie ALPINE 9871 i teraz jeśli chce aby radio nie wyłączało się razem z zapłonem muszę połączyć żółty kabel od akumulatora z czerwonym od zapłonu czy wystarczy jak bym czerwony kabel wypiął z kostki ??

    0 5
  • #2 01 Lip 2009 22:30
    pita1988
    Poziom 28  

    Czerwony razem z Żoltym i do + aku

    0
  • #3 02 Lip 2009 09:44
    konstantyno110
    Poziom 22  

    Tak jak myślałem ale wyczytałem też że dobrze by tam było wlutować diodę jedno kierunkową albo jakiś rezystor aby nie było przeskoków napięcia podczas rozruchu silnika ?? Prawda to ??

    0
  • #4 02 Lip 2009 09:51
    slavwek.ie
    Poziom 34  

    Przy takim połączeniu przewodów może okazać się, że radio będzie pobierać więcej prądu w stanie spoczynku, ale nie każdy model tak ma.

    0
  • #5 02 Lip 2009 09:58
    konstantyno110
    Poziom 22  

    Nom to czyli jak trzeba tam wlutować jakąś diodę/rezystor czy też nie ? Może ktoś się z potkał z tym samym problemie na tym radyjku lub modelu podobnym ?
    A jak nie to zostawię tak jak jest :D

    0
  • #6 14 Lip 2009 19:56
    konstantyno110
    Poziom 22  

    Dobra podłączyłem czerwony z żółtym do akumulatorka i na razie wszystko ok radio gaśnie przy zapalaniu ale to ok bo wtedy lepiej pali <diesel w końcu > a na postoju można słuchać bez włączonego zapłonu no to na tyle może komuś się temat przyda ZAMYKAM !

    0