Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Sprinter 412D Problem z mocą.

koziat 02 Jul 2009 15:05 4684 4
  • #1
    koziat
    Level 10  
    Mam problem z mocą.Mianowicie:Odpalam silnik bez żadnych problemów.
    Jak depnę gaz to idzie jak burza.Gdy zejdę poniżej 40km/h to traci moc jak chce depnąc wogole nie idzie max predkość 80km/h i tak jak by turbina nie dzialala ale dziala.Wyłącze silnik i włacze silnik to napączątku idzie jak burza zejde z obrotów i to samo do 80 km/h.Byłem potpiąć komputer do samochodu i pokazalo mi sie 3 blendy.Jeden pokazuje ze mam nad cisnienie wtrysku pokazalo mi 115 a powinno chyba być 105.Turbina jest mechaniczna.
    :|
  • #2
    Jacek79
    Level 37  
    a w parametrach co widac?
  • #3
    adasbig
    Level 10  
    siema miałem ten sam problem przepływomierz padł ... :cunning: :cunning: :cunning:
  • #4
    koryt1305
    Level 2  
    Witam pomocy ten sam problem tylko że mam automat 316- 2,7dci jak włącze silnik i zapale to idzie jak burza 10 km i tryb awaryjny byłem u wielu mechaników fachowców wszyscy czujnik przepływomierz kupiłem trzy nowe i to samo to mówili że taki czujnik pod ciśnienia jeszcze to kupiłóem nowy i dalej trochę jedzie i znowu muł ja juz nie wiem miedzy czasie padł wtryski dwa wymienione na nowe POMOCY bo dostane szału co to może być
  • #5
    koryt1305
    Level 2  
    Powiem wam co było bo sprawdziłem wszystko autko teraz jak nowe turbina się przycinała brudna była i automatycznie w tryb awaryjny to ze tnie odczytał nawet na ułamek sekundy . Dałem do regeneracji i jak ręką odjął
    wywalało komputer