Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Sprinter 412D Problem z mocą.

koziat 02 Jul 2009 15:05 4732 4
    koziat
    Level 10  
    Mam problem z mocą.Mianowicie:Odpalam silnik bez żadnych problemów.
    Jak depnę gaz to idzie jak burza.Gdy zejdę poniżej 40km/h to traci moc jak chce depnąc wogole nie idzie max predkość 80km/h i tak jak by turbina nie dzialala ale dziala.Wyłącze silnik i włacze silnik to napączątku idzie jak burza zejde z obrotów i to samo do 80 km/h.Byłem potpiąć komputer do samochodu i pokazalo mi sie 3 blendy.Jeden pokazuje ze mam nad cisnienie wtrysku pokazalo mi 115 a powinno chyba być 105.Turbina jest mechaniczna.
    :|
    Jacek79
    Level 37  
    a w parametrach co widac?
    adasbig
    Level 10  
    siema miałem ten sam problem przepływomierz padł ... :cunning: :cunning: :cunning:
    koryt1305
    Level 2  
    Witam pomocy ten sam problem tylko że mam automat 316- 2,7dci jak włącze silnik i zapale to idzie jak burza 10 km i tryb awaryjny byłem u wielu mechaników fachowców wszyscy czujnik przepływomierz kupiłem trzy nowe i to samo to mówili że taki czujnik pod ciśnienia jeszcze to kupiłóem nowy i dalej trochę jedzie i znowu muł ja juz nie wiem miedzy czasie padł wtryski dwa wymienione na nowe POMOCY bo dostane szału co to może być
    koryt1305
    Level 2  
    Powiem wam co było bo sprawdziłem wszystko autko teraz jak nowe turbina się przycinała brudna była i automatycznie w tryb awaryjny to ze tnie odczytał nawet na ułamek sekundy . Dałem do regeneracji i jak ręką odjął
    wywalało komputer