Johan93 wrote: Z tego co wiem to uszczelkę pod głowicę wstawia się tylko oryginalną bo podróby mają słabą wytrzymałość. A po co ją wymieniać? Tyle koni to mi nie potrzeba hehe myślę, że z aktualnym układem wydechowym mam jakieś 32-33km. Polerując te kanały(nie mam pojęcia jak one wyglądają) ile mogę zyskać ze 2-5km?? Myślałem aby poprawić dolot powietrza, ze 1-2km, ale nie stosując stożka tylko poszerzyć jakoś ten cały dolot powietrza i żeby było jak najzimniejsze, tylko że ten silnik ma do filtra doprowadzoną rurę z gorącym powietrzem. Przy idealnych warunkach i szczęściu całość się zamknie w granicach 40km Czy mylę się?
Oryginalnie z gaźnikiem FOS Łódź/Weber bez katalizatora CC700 mają 31 KM, z gaźnikiem Aisan i katalizatorem 30KM. Na tej uszczelce za 8 zł przejechałem 40000 po czym auto sprzedałem - o ile dobrze pamiętam to był to oryginał (kupowana gdzieś koło roku 2002-3).
Do filtra jest rura z gorącym powietrzem ale też powinna być dodatkowo rura z zimnym. Tam w obudowie filtra jest taka klapka ze sprężynką (termostat) która w zależności od temperatury przełącza klapkę i leci ciepłe powietrze z pod kolektora lub z zewnątrz przez tę drugą rurę z lewej strony. Jeżelibyś dokupił gdzieś większe dysze do tego gaźnika (w co szczerze wątpię) to możnaby się pokusić o wyrzucenie tego całego ustrojstwa od filtra i założenie filtra stożkowego o znacznie mniejszym przepływie (możnaby spróbować nawet bez wymiany dysz). I tak wątpię żebyś dobił do 40 km tylko z tymi przeróbkami, może wtedy 35-37 będzie, ale najlepiej to zainwestuj w hamownię. Bierz też pod uwagę że te oryginalne 30/31 km to było na nowym dotartym silniku.