Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

sterownika centralnego zamka, problem, skoda fabia

wujek_s_z 02 Jul 2009 15:58 15359 7
    wujek_s_z
    Level 10  
    witam.

mam skode fabie i kupile sobie serownik do zamka centralnego. taki z trzema przyciskami- scyzoryk. Dostalem oczywiscie intrukcje montazu- bardzo skromna, jedna mala karteczka niewiele mowiaca.
    W samochodzie mam juz centralny zamek- moge zamykac i otwierac wszystkie drzwi kluczykiem, ale nie mam podlaczenia sterownika aby piot dzialal.

wiec dzisiaj sie wzielem za robote aby owy sterownik sobie podlaczyc. rozebralem drzwi kierowcy i plastki pod kierownico aby z skrzynki z bezpiecznikami wziasc zasilanie na sterownik.

w drzwiach od silownika idzie 5 kabelkow ktore sa wpiete w kostek i ona dalej leci do auta.

wyglada ona tak:
    1 2 3
    4 5 6

ma 6otworow. 3 jest pusty, brak kabla.

na pierwszym, drugim i szostym jest plus.
    na czwartym i piatym minus.

gdy sie zrobi zwarcie 1i4 to sie zamyka, jak 2i5 to sie otwiera.

probowalem na wszystkie sposoby podlaczyc sterownik aby dzialalo ale lipa. w zaden sposob nie dziala, moze jest sterownik zepsuty?
    ze sterownika wychodzi 6 kabli do sterowania i kilka do zasilania i kanal dodatkowy.

6 kabli to: bialy, bialo-czarny, zolty, zolt-czarny, pomaranczowy i pomaranczowo- czarny.

jak je podlaczyc aby to dzialalo? zasilanie dochodzi do sterownika bo sprawdzalem multimetrem
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Podejrzewam, że: biały, żółty, pomarańczowy, to jeden przekaźnik, a te z paskiem, to drugi. Znajdź sobie, który to wspólny, który NO i NC. Reszta prosta.
    Anonymous
    Anonymous  
    wujek_s_z
    Level 10  
    tak, piszesz ze tyle razy bylo, a wcale nie ma. przeszukalem forum bardzo skrupulatniie i nie tylko elekroda.pl ale rowniez inne i nie ma czegos takiego.

jak ktos mial z tym do cznienia niech da znac. firma noxon lub nixon nie pamietam sam
    wujek_s_z
    Level 10  
    na tej instrukcji co ja dostalem jest tak: jedna kartka polowa A4 i na niej 4 rysunki bardzo nie czytelne- rozmazane napisy, slaby wydruk albo ksero

i jest jeszcze niby taka ksiazeczka co ja otwierasz a w srodku jedna kartka i jest opisane ktory kabel co to
    Anonymous
    Level 1