Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

pioneer 7600 deh.mp

dario3103 03 Lip 2009 22:05 1749 2
  • #1 03 Lip 2009 22:05
    dario3103
    Poziom 9  

    Witam wszystkich forumowiczöw.Mam pewne pytanie.Wiem ze temat powtarzal sie dosc czesto na forum i duzo przeczytalem w tym temacie ale chce sie tylko upewnic czy to co zrobie bedzie sluszne a mianowicie.Problem polega na zanikajäcym sygnale radiowym...wiem zaraz mi ktos napisze separator antenowy i po krzyku.Ale do czego zmierzam mam dobre radio pioneer 7600 deh mp mialem je podläczone w bardzo wielu autach i gralo bez problemu na dzien dzisiejszy mam golfa4 radio podläczylem jak zawsze bo zadnej filozofi w tym nie ma i co sie okazalo ze radio odbiera lub wyszukuje tylko te naprawde mocne sygnaly a slabe wcale.Odpiolem antene wlozylem zwykly drut dlugosci 30 cm i sciäga jak ta lala wiec mysle sobie antena na dachu musi byc uszkodzona.Podlanczam orginalne radio vw gamma i co radio sciäga nic nie trzeszczy jest ok.Wiec w czym jest problem?Dodam ze to samo radio mialem podläczone w passacie z takä samä antenä i gralo bez problemu a teraz problem jest taki ze radio sciäga zadziej niz czesciej.Dlaczego pioneer na antenie na dachu nie sciäga a na drucie tak?Przeciez tam jest tez drut.Mögl by mi to ktos kto sie na tym zna odpowiedziec w jakis sposöb.Czy moja antena ma jakis wzmacniacz wbudowany w podstawie anteny w miejscu gdzie wkreca sie bata?Bo w serwisie volkswagena nie potrafili mi tego powiedziec bo sami nie wiedzä.Czytalem ze niby tak i ze sygnal bädz präd wysyla radio kablem antenowym do tego wzmacniacza.Niby ma to sens bo ten orginal sciäga lepiej jak pioneer.Ale dlaczego w tej samej instalacji w pasacie dzialal bez problemu?Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia zmierzenia mojego radia czy dobrze sciäga lub czy po podläczeniu do anteny czy sciäga na 100% czy na 40% itd.no tak ale na drucie 30 cm idzie jak burza...wiec radio jest ok.Patrzylem na allegro sä takie niby anteny orginalne do golfa4 ale one majä 2 kable 1 to antenowy 2 czerwony to zasilanie do wzmacniacza antenowego.Moja antena ma tylko jeden kabel od radia az do samej anteny.Wiec jak mam rozwiäzac ten problem dlaczego antena na dachu staje sie bezuzytecznä?Prosze o jakies podpowiedzi osöb ktöre mialy tez taki problem lub kogos kto sie naprawde zna na tych rzeczach.Dziekuje

    0 2
  • #2 03 Lip 2009 23:00
    milejow
    Poziom 42  

    W golfie jest antena aktywna,zasilana przez przewod antenowy(zasila ja fabryczne radio zlaczem anteny)W passacie miales tez aktywna antene ale zasilana nie kablem antenowym,tylko przez przewod REMOTE z kosci radia(osobny przewod zasilajacy do wzmacniacza anteny).Wiec ktos ci mowi-separator miedzy radio a antene,przewod z separatora do remote pioneer,a i bedzie grac

    0
  • #3 03 Lip 2009 23:07
    dario3103
    Poziom 9  

    No wlasnie tak bylo mam taki kabel niebieski pisze na nim remote i mialem go podläczenego do wtyczki z auta i gralo tak jak möwisz bylo super.Czyli w passacie byla antena z dwoma kablami a tu jest jeden w ktörym przeplywa i sygnal antenowy i wzmocnienie do anteny.Teraz rozumie czyli poprostu separator i powinno dzialac?Przepraszam za sformulowanie -ktos mi napisze-
    Dobrze to sformulowalem tak po swojemu?

    0