Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 2 Brak reakcji na karte

tomcio833 04 Jul 2009 09:56 24232 21
    tomcio833
    Level 10  
    Witam
    Mam Lagunę z 2001 r. 1.6l.16v Stała 5 dni w garażu na 6 dzień chciałem otworzyć ja i już zaczoł się problem karta wogóle nie otwiera i zamyka skorzystałem z kluczyka by otworzyć drzwi wkładam kartę do czytnika i nic ,działa tylko pierwsza pozycja zapłonu tylko radio a w czytniku nawet nie świeci by włożyć kartę ,dodam ze jak wsunę kartę do czytnika to dioda mruga szybko .Proszę o pomoc .
    Pozdrawiam
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Wymień kolego baterie w karcie..... Pozdrawiam
    Anonymous
    Anonymous  
    tomcio833
    Level 10  
    Myślę że bateria jest dobra bo dioda na karcie świeci ,a jak bateria jest słaba to chyba i tak po włożeniu w czytnik powinien samochód odpalić ?

Dodano po 1 [minuty]:

patrzyłem na ten plastik urwany i jest ok wszystkie elementy są ok w czytniku .
    Anonymous
    Anonymous  
    Przemo9826
    Jeśli bateria jest dobra to dlaczego nie możesz auta otworzyć? Czytnik nie ma z tym nic wspolnego (z otwieraniem)
    tomcio833
    Level 10  
    dioda mruga na karcie ,czy moze być tak ze karta sie roprogramowała ? albo gubi częstotliwość
    Anonymous
    Anonymous  
    tomcio833
    Level 10  
    mam jedna kartę i leżała w bezpiecznym miejscu .
    Przemo9826
    A no właśnie może karta w kulki leci panowie:)

Dodano po 1 [minuty]:

Hmm no to tego to napewno sam nie ogarniesz.... Clip albo jakieś inne cudo prawdę Ci powie.....
    tomcio833
    Level 10  
    czytałem na forum ze często jest tak ze po długim czasie nie używania auta elektronika wysiada
    Przemo9826
    Jak swojego ptaszka długo nie uzywasz to też Ci wysiada?
    tomcio833
    Level 10  
    no nie ale takie były opinie na ten temat
    Przemo9826
    Opini jest tyle ilu jest ludzi, samo z sie się nie zepsuło, szukaj kogoś kto kompa Ci podłączy i tak będzie najszybciej najprościej i najpewniej.
    tomcio833
    Level 10  
    ok mam gościa co robi przekładki z anglika i już raz mi podłaczał pod kompa muszę go odwiedzić
    Anonymous
    Anonymous  
    rozpuszczalnik
    Level 17  
    U mnie pomogło przelutowanie scalaczka SMD w karcie. Ciężko ją rozdłubać.
    tomcio833
    Level 10  
    gość u którego założył drugi czytnik i samochod odpalił tylko musi go zaprogramować- zalany czytnik
    przemekjasiu
    Level 14  
    U mnie w małym mieście w Anglii polaka w lagunie raczej nie spotkasz a sa naprawde tanie ale bardzo zawodne chodzi mi oczywiście o elektryke
    ryszard38
    Level 2  
    proponuję odłączyć akumulator na 1 min. celem zresetowania kompa w wielu przypadkach to pomaga
    ministerdobrejzabawy
    Level 11  
    Opowiadacie dziwne historie. Miał ktoś z was lagunę II albo Megane II od nowości ? Jak kupujecie z 4 ręki, składane po 10 łomocie z elektryką z wiązką lutowaną w 14 miejscach to później nie ma się co szokować. A co do tego problemu to prawdopodobnie czytnik - trzeba rozebrać fragment deski rozdzielczej ale to robota na 10 min. Nowy czytnik nie jest teraz drogi, na allegro ich nie brakuje. Jeśli masz zamiar odłączać akumulator tak jak kolega Ryszard Ci radzi to wcześniej sprawdź czy masz pincode od radia ...