witam, kolego Janusz masz może pinologie do IAW 4AF, zmieniam silnik w seicento na takim sterowniku i Qrna fi nie mam pinologi do nie go mam do 5AF, pozdrawiam
IAW 59F (bo 5AF to mi się wydaje był w Punto z silnikiem 1.2 8V) często padały i niektórzy zastępowali je IAW 4AF (konieczna była wymiana wiązki) z Pandy, choć pod koniec produkcji były chyba montowane seryjnie w 600ce.
witam, mam komletnie całą wiązke z immo włącznie czyli cały przód , ta 600 ma pełny wtrysk jest z Brusha( typ 600) chyba tak sie pisze , jest to z samochodu powypadku ale orginał nie podmieniany chyba? ale sterownik IAF 4AF, czy IAF 59F ma ta samą pinologie, nie robił bym tego inno że to dla córki i mnie stara głowe suszy, pozdrawiam i dzięki za wszelkie info w temacie
Dodano po 4 [minuty]:
chiałem koledze tzok podziękować ale mu przyciska ukradło
Niestety mają inną pinologię i inną wtyczkę, dlatego pisałem o konieczności podmiany ECU + wiązka. Miałem gdzieś pdf'a z Fiata dot. wymiany tych ECU (to było zalecenie dla ASO, by uszkodzone centralki 59F zastępować nowymi 4AF), niestety nie mogę go znaleźć.
1 + 2 na dole to to samo tylko z różnych książek, zgadza się tylko jest inna "filozofia" numeracji pinów.
Czy ktoś posiada schemat pinów do IAW 5AF? Mam punto 1.2 8V FL. Założyłem samodzielnie klime i nie moge dokończyć, bo nie wiem który pin odpowiada za odebrani sygnału sterującego od włacznika klimy, poza tym nie wiem któr i jak maja byc podłączone piny od presostatu.