Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Vista Home Premium i nieudana instalacja SP2 poprzez WU

xray007 07 Lip 2009 12:07 6738 9
  • #1 07 Lip 2009 12:07
    xray007
    Poziom 14  

    Windows Update pokazał że już jest dostępny SP 2 dla mojej Visty Home Premium, więc postanowiłem zainstalować...
    A tutaj są już moje problemy :-(
    Mianowicie podczas zamykania, ponownego uruchamiania jak tez startu systemu za każdym razem chce dokończyć instalacje Service Packa 2 jednak nigdy się to nie udaję.
    Pojawia się etap 3 z 3 i 0 % instalacji trwa to z 30 sec i następnie zupełnie znika i tyle.
    Może wie ktoś jak temu zaradzić i dokończyć instalację tego Service Packa?

    Z góry bardzo dziękuję.


    POZDRAWIAM

    0 9
  • #2 07 Lip 2009 12:27
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 07 Lip 2009 12:39
    xray007
    Poziom 14  

    Oczywiście ;-)

    0
  • #5 07 Lip 2009 15:54
    xray007
    Poziom 14  

    Czemu mój post jest w dziale laptopy - proszę o wyjaśnienie tej sprawy przez moderatora który przeniósł mój post!

    Nigdzie nie pisałem że mam laptopa i kompletnie nie wiem skąd ten pomysł.

    Instalacja SP 2 z samodzielnej paczki nic nie pomogła.
    Testowałem tryb awaryjny jak też tryb diagnostyczny i otrzymywałem błędy - screeny dołączone do posta.

    Vista Home Premium i nieudana instalacja SP2 poprzez WU
    Vista Home Premium i nieudana instalacja SP2 poprzez WU

    Ma ktoś jakieś pomysły?
    Ja już ręce załamuję :-(


    Pozdrawiam

    0
  • #7 07 Lip 2009 19:55
    xray007
    Poziom 14  

    Niestety te "złote" rady Microsoftu nie działają w moim przypadku :-(
    Wiecie co jeszcze mógłbym przetestowac?
    Jest może jakaś opcja aby usunąć te resztki po SP2 i od nowa zupełnie instalować?

    0
  • #8 07 Lip 2009 21:04
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #9 08 Lip 2009 10:42
    xray007
    Poziom 14  

    Usunięci pending.xml jednak pomogło. Tj po restarcie systemu nie pojawia się już informacją o etpaie 3 z 3 i 0% instalacji. Jednak SP 2 nadal nie jest zainstalowany. Co powinienem teraz zrobić?
    Wyczyścić jakoś te resztki po nie udanej instalacji SP 2 i ponowna instalacja?

    Udało się ostatecznie zainstalować u mnie SP 2

    Oto co zrobiłem... odinstalowałem te resztki z SP 2 które były na moim komputerze, później uruchomiłem system w trybie awaryjnym i tam zainstalowałem SP 2 i poszło


    Jeszcze małe pytanie... WindowsUpdate ciągle informuję mi że mam do zainstalowania Serive Pack 2 i jest to o tyle dziwne że pokazuje plik o wielkości 16,8 MB. Co w tej sytuacji zrobić?

    0
  • #10 24 Lip 2009 01:04
    yowler
    Poziom 2  

    Witam

    Przed SP2 musi być zainstalowana aktualizacja KB955430. I z tym mam problem, zatrzymuje się na 92% i ani drgnie. Próbowałem instalować SP2 wg opisu jak wyżej, ale wówczas najpierw próbuje się instalować wspomniana poprawka KB955430 i oczywiście zatrzymuje się na 92%.
    Może ktoś rozwiązał ten problem?

    s.

    0