Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hamulce w audi 100 - moze to ABS

r.krzys 23 May 2004 23:36 2055 3
    r.krzys
    Level 2  
    tak jak napisalem w temacie moj problem to hamulce. Nie znalazlem mechanika ktory podjal by sie tematu. Ale moze uzytkownicy tego forum mi pomoga. Chodzi o to ze jak wcisk normalnie pedal hamulca to jest wszystko ok, ale przy gwaltownym wcisnieciu, pedal staje sie sztywny i spada skutecznosc hamowania tak jaby sie serwo wylaczalo.
    Moje auto (audi 100) jest wyposazone w ABS ktore tez nie dziala prawidlowo (pewnie to jest powiazane z powyższym). Jak mocno wcisne pedal to hamulec staje sie sztywny a jak kola zaczna sie slizgac i powinien zadzialac ABS to w zamian cos chrobocze i blokuja sie kola. Jeszcze jedno jak mam wlaczony silnik i na postoju wcisne pedal hamulca , to pedal jest sztywny i tak delikatnie skacze.
    Prosze o pomoc, borykam sie z tym problemem dosc dlugo i pytam mechanikow, znajomych i nikt nie umie mi pomoc.
    szymtro
    Level 30  
    Co można zrobić już to odłączyć abs - wyciągnąć bezpiecznik. Układy abs sa tak skonstruowane jako dodatek di hamulców a nie odwrotnie - jak go wyłączysz to hamulce działają jak bez abs'u. I to ci poradzę zrób najpierw bo bezpieczeństwo jest najważniejsze. Potem można poszukać dobrego mechanika który wie co nieco o tych układach(wkońcu one są już jakieś 16 lat) i ci to naprawi. Czy auto nie było przypadkiem mocno rozbite?
    r.krzys
    Level 2  
    problem juz nie aktualny , sprzedalem auto , a problem zabral kupujacy , oczywiscie uprzedzilem go o tym , Bardzo dziekuje za probe pomocy , jestem bardzo wdzieczny