Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

skoda fabia 1.4 tdi 2008r pala sie poduszki

tomi300zx 08 Jul 2009 15:50 4876 14
SterControl
    tomi300zx
    Level 10  
    czy ktos wie jak skasowac w skodzie 1.4 tdi 2008rok. palace sie poduszki po wypadku, wymienione wszystkie sensory. Dysponuje autobossemV30
  • SterControl
  • SterControl
  • Helpful post
    dugi.1985
    Level 20  
    Widze kolego że jesteś w Londynie. W ASO ci chyba sterownika nie wyczyszczą a na wyspach chyba ciężko o druciarzy. musisz znaleźć Polaka ze sprzętem na emigracji.
    tomi300zx
    Level 10  
    to moze jakas podpowiedz jakiego sprzetu musi uzywac ten DRUCIARZ?:D
    Pozdro
  • Helpful post
    dugi.1985
    Level 20  
    Na allegro znajdziesz sprzęt do kasowania crash daty w sterownikach poduszki bezpieczeństwa i do diagnozy autek grupy vw (diagnoza po magistrali CAN). niestety większość ma wątpliwa legalność softu, ale do twoich celów ci starczy.
    tomi300zx
    Level 10  
    Dugi a czy myslisz ze autobossem nic sie nie da zrobic?
  • Helpful post
    jedrzej30
    Level 11  
    Do kasowania crash daty z tego rocznika chyba sprzet z allegro nie podejdzie musisz przeczytac na obudowie sterownika jego oznaczenia i wtedy szukac czy sie to uda, po drugie nie kazdy samochod z grupy volkswagena da sie zrobic przez zlacze wiec to kolejna przeszkoda. Musisz znalezcv kogos kto sie zajmuje konkretnie naprawa poduszek lub kupic identyczny sterownik o dokladnie tych samych oznaczeniach z samochodu o tej samej ilosci poduszek bez crash daty. Pamietaj ze wszystkie problemy z poduszkami musza byc usuniete bo kontrolka nie zgasnie mimo wymiany sterownika. Pozdro
  • Helpful post
    dugi.1985
    Level 20  
    Sterownik musi być z tym samym nr części reszta to tylko kwestia kodowania.
    Jacek79
    Level 37  
    Ciebie olać, gdybyś miał olej w głowie poszukał byś czegoś co robi sensory VW6.
    A poza tym napisał byś co za sensor, czy 1C0 xxxxxx czy inny.
    Program "airbag" sobie z tym radzi świetnie.
    Jendak to prawda że do anglii wyjechali sami ci najgorsi.

I kto jest scierwojadem?
    Jacek79
    Level 37  
    Ale czy robi VW6.
    Laczek też ma taką funkcję. Ogólnie w nowych sterownikach VW\Audi crash jest traktowany jako zwykła usterka.
  • Helpful post
    jedrzej30
    Level 11  
    No to skoro "Forum to forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej." to moze zamista obrzucac sie blotem ktos napisze cos sensownego tak jak zrobil to Adam7009. Jesli nie wiesz kim jestem i co potrafie to nie pisz mi tu o jakis lamerkach belzebub bo mnie rozsmieszasz. Nie ma potrzeby wywalac dziwnego wykladu o rodzaju jego sterownika i jego oznaczeniach skoro Tomi300zx i tak sam tego nie zrobi bo np. nie ma sprzetu, a nie warto go kupowac dla jednej poduszki, po drugie nie ma wiedzy, a nie nauczy sie kasowac crash daty w jedno popoludnie wiec wedlug mnie najprosciej zrobi jak uda sie do kogos kto sie tym zajmuje lub wymieni sterownik na identyczny bez crasha i tyle.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    jedrzej30 wrote:
    Jesli nie wiesz kim jestem i co potrafie ....

Zaleciało PRL-em. Zaraz legitymacje powyciągają...
    Lamerstwo!
    Obrażajcie dalej ludzi z wiedzą to za pół roku, nawet porady, jak diody LED do baterii podłączyć nie będzie komu napisać. Zostaną Wam same żaróweczki.