Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Iiyama ProLite E435S błyśnie podświetlenie i wyłącza się

Andrzej Borowiec 08 Lip 2009 19:00 4059 3
  • #1 08 Lip 2009 19:00
    Andrzej Borowiec
    Poziom 20  

    Na ok. 1 sek. startuje podświetlenie matrycy i wyłącza się. W momencie startu podświetlenia na inwerterze pojawia się +5V ( on/off ). Zasilanie inwertera +18V. Wymuszam pracę inwertera poprzez wylutowanie tranz. Q1 ( pracuje poprawnie, ekran zostaje podświetlony ).Na ekranie brak treści obrazu. Zasilanie procka ( Myson MTV312MV64) poprawne, reset poprawny, kwarc 12Mhz oscyluje. Zasilanie eeprom 24c16 +5V, na sda i scl stan wysoki +5V. Eeprom daje się czytać i programować. Po zaprogramowaniu FF-ami bez zmian. Brak zasilania elektroniki matrycy. Uleciał wsad procka ?. Procek raczej żyje - monitor reaguje na przycisk klawiatury on/off.

    0 3
  • #2 26 Lip 2009 19:23
    leo59vb
    Poziom 10  

    Po pierwsze, sprawdź czy przy podświetlonym ekranie są napięcia na wyjściach wszystkich konwerterów. Brak zasilania jednej ze świetlówek może skutkować blokowaniem pracy monitora.

    0
  • #3 31 Sie 2009 21:59
    Andrzej Borowiec
    Poziom 20  

    Zaproponowałem klientowi wymianę modułu mikroprocesora. Niestety, zrezygnował z naprawy.

    0
  • #4 13 Kwi 2010 21:40
    Lukaskrus
    Poziom 13  

    Mam ten sam problem z tym że po wylutowaniu q1 matryca nie podświetla sie wogole.

    Gdzie moze lezec problem ??

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo