Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Głośnik do subwoofera do 300zł, 300mm

Devils0 09 Jul 2009 12:17 1156 6
    Devils0
    Level 9  
    Witam ; )
    Możecie mi doradzić jaki głośnik wybrać do subwoofera do 300zł?
    proszę aby głośnik miał min. 300mm i 4Ohm.
    Głośnik powinien nisko schodzić, mieć dobrą jakość i bass żeby podłoga się trzęsła ^^.
    Planowana moc wzmacniacza: 300-400w

z góry dzięki
    pozdrawiam.
    restig
    Level 15  
    2x GDN 30/120/1 od tonsila :D
    ster500
    Level 11  
    O wiele lepszy będzie STX GDN-32-450-8-SC.
    Jak masz 400 wzmak to akurat dla niego.
    Jamess8
    Level 16  
    A jeszcze dużo dużo lepszy bedzie Mivoc XAW 310 HC
    User removed account
    User removed account  
    ster500
    Level 11  
    Quote:
    Wątpię żeby ten STX był lepszy od GDN Tonsila pod względem jakości (nie ilości) basu.

A ja nie "wątpię" tylko porównuję. Miałem obydwa i Tonsil wydaje się być szybszym ale to tylko złudzenie gdyż STX schodzi niżej co trochę zamazuje właściwą ocenę ale po przetestowaniu szerokiego materiału nie mam wątpliwości co do wyższości tego STX nad tym Tonsilem, dodam że nie bez znaczenie jest również wyższa efektywność STXa i to dużo wyższa ale może to być przypadkiem "egzemplarza"
    Tonsila pozbyłem się bo był to głośnik ... taki mało subwooferowaty natomiast STX sprzedałem póżniej jak kupiłem okazyjnie Perrlessa Xls.
    Perrless jest bardzo dobrym głośnikiem do subwoofera kina domowego ale nie myślcie, że nadaje się do 2.1 bo się poprostu nie nadaje.
    Mogę z pełną stanowczością powiedzieć, że nie ma rzeczy uniwersalnych nawet w zakresie głośników do subbasów tzn. albo kino albo stereo albo caraudio.