Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    pawelgrz
    Level 11  
    Witam,

Chcialbym podlaczaczyc alarm do Corsy D. Interesuje mnie taki chodzacy po magistrali CAN. Na forum czytalem, ze dobrym wyborem bylby Tytan DS400. Tyle ze mam watpliwosc, bo moje auto nie posiada zdalnego sterowania centralnym zamkiem. Czy w tym przypadku by sterowac alarmem i centralnym zamkiem poprzez pilota Tytan musialbym do instalacji dolozyc odbiornik RF?

Z gory dzieki za pomoc,
    Pawel
    pawelgrz
    Level 11  
    Czy wspomniany JOKER jest bezobsługowym systemem antynapadowym?
    pawelgrz
    Level 11  
    dzieki za informacje. A czy są dostepne gdzieś schematy podłączenia do Corsy? Z Opla znalazłem jedynie do Vectry C .... i tam co wydaje sie (dla mnie) dziwne przewód CANL jest nie podłączony - skąd taka stuacja?
    wiesiekj
    Level 28  
    W Oplach CAN jest jednoprzewodowy
    pawelgrz
    Level 11  
    Fakt nie doczytałem ze jest tam one-wire. O ile udało mi sie juz wyczytac gdzie znajdują sie piny do kierunkowskazów (9 i 10 w gniezdzie 20 pinowym), CAN (pin 54 w 60 pinowym gnieździe), o tyle nie wiem gdzie są umiejscowione piny do sterowania centralnym zamkiem. Czy wie ktoś z Was które są to piny?
    pawelgrz
    Level 11  
    Dzieki przejrzeniu schematów w TIS udało się odnaleźc. Pin do sterowania zamkiem to 39 w 60pinowym gnieździe.

Mam teraz pytanie o podłączenie: czy poprawnie będzie zastosowanie w ten sposób, że przewód odpowiadający za zamkniecie będzie podłączony bezpośrednio do sterowania a otwarcie poprzez rezystor 470ohm ?

Z góry dzieki za pomoc.