Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Simson s51 enduro brak iskry

09 Lip 2009 18:17 5777 9
  • Poziom 2  
    Witam mam problem,otóż w moim simsonie nie ma iskry,zostało w nim wymienione obie cewki zapłonowa i WN,kable są w porządku,napięcie w fajce jest ale bardzo słabe, i iskra na świecy nie może "przeskoczyć" co może byc tego przyczyną??
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 25  
    Witam.
    Sprawdź czy cewki nie są za daleko od magnesów, no i połączenia tych cewek.
  • Poziom 2  
    Połączenia są w porządku
  • Poziom 23  
    a jestes pewny ze stacyjka jest ok? sprawdz czy dobrze sa kable przykrecona na młoteczku i kondensatorze
  • Poziom 14  
    No i został jeszcze kondensator,dobrze by było go podmienić,przy "walniętym"są właśnie takie objawy,a sprawdzenie na mierniku nie daje 100% pewności.
  • Poziom 2  
    nie mam stacyjki,czyli kondesator, a jak spradzić czy jest dobry czy zły??
  • Poziom 23  
    jest do tego miernik pojemnościowy... ale lepiej go wymień i bedziesz pewniejszy...
  • Poziom 18  
    Rozumiem ,że jesteś pewien ,że nie zamieniłeś cewek np, zapłonowej z ta od świateł?Jeśli wszystko w tej kwestii jest pewne to pozostaje kondensator i cewka WN(na jakie napięcie). Jaką masz instalacje 12V czy 6V?
  • Poziom 11  
    kondensator, cewki, kabel WN, albo jakies spalone kable, zle polaczenie stykow. Innej przyczyny nie widze, jesli zaczelo sie to dziac samoistnie.
  • Poziom 12  
    A przerywacz zapłonu? Odbija? Jest przerwa 0.4mm?