Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z VW POLO 1.4 16V rok 2000, silnik AUA

Artur2910 11 Lip 2009 20:04 6774 2
  • #1 11 Lip 2009 20:04
    Artur2910
    Poziom 16  

    Jak w temacie VW POLO 1.4 16V rok 2000, silnik AUA,
    17978 - modół sterujący zablokowany, brak osprzętu/ nie związany ze sprzętem błąd sporadyczny
    Takie informacje wyczytałem z vag 4.9. Silnik na wolnych obrotach jak jest zimne wariuje, szarpie i potrafi zgasnąć. Jak się zagrzeje to wszystko wraca do normy. Za pomoc z góry dziękuję.

  • #3 22 Lis 2010 22:46
    bed.bob1
    Poziom 1  

    witam. mam od niedawna polo podobnie 1.4 16v 75km silnik aua, wyskakiwał czesto bład 17978 - moduł strujacy zablokowany, działo sie to tylko gdy silnik był zimny i zwłaszcza przy ruszaniu. wymieniłem kupe żeczy filtr paliwa, świece, kable, cewke,mówili mi ze immo, nic nie pomogło, kumpel doradził mi brakuje mu paliwa. przy listwie wtryskowej z lewej lub prawej strony listwy jest metalowa gruszka cos okrąglego przypominającego spodek, przez tą oto metalową gruszke przepływa paliwo do wtrysków, a w niej jest cos ala filterek. Wyciagłem tą gruszke, ściagłem z niej plastikowy filterek przedmuchałem kompresorkiem i juz 4 miesiąc i nic sie nie dziej.Auto stało sie żywsze, a co najważniejsze o wiele mniej pali. Tak pisze jak by ktoś na przyszłość mial podobny problem.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME