Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mondeo 2.5 v -Komputer-

waszka.t 25 May 2004 07:11 2356 5
    waszka.t
    Level 11  
    Witam byłem wczoraj oglądać samochud do kupienia ale są w nim usterki
    proszę o pomoc !!!!!! rocznik 1994

-komputer który wyświetla ile pali benzyny , dystans i tp ne wyświetla wszystkich elementów cyfr (brakuje paru kresek na wyświetlaczu)

- samochód był muł lipa koleś mówi że to przewód od świecy i dlatego taki słaby max obroty 4 000 -czy to możliwe ?????

ile by kosztowała wymiana tego komputerka ?????

---PILNE _____ proszę :( :( :( :(
    Gelog
    Level 13  
    Może ktoś próbował grzebać przy przebiegu i stąd te "atrakcje na wyświetlaczu" a co do tych obrótów (max. 4000) to czy silnik chodzi na wszystkich cylindrach?
    Moze to byc przewod od swiecy a moze i cos duzo bardziej poważnego.
    Proponuje pomnienic przewod od swiecy i sie wtedy okaże.
    pozdr
    lukasz006
    Level 11  
    Wyswietlaczem to ja bym sie nie przejmowal powinie ci to elektryk naprawic za nie duze pieniadze
    a kupic nowy kumputer to odpada troche droga impreza

Bardziej przejolbym sie tym mulem moze byc kilka przyczyn ale lepiej po taki zakup wez jakiegos mechanika od fora zaplac mu z 100 pln na przyklad i niech stwierdzi co mu jest albo go se odpusc bo ja jak mial sprzedac auto to raczej bym kupil nowe przewody za te 100 czy 150 pln i sprzedal go znacznie drozej i bez problemu NAJPRAWDOPODBNIEJ MA JAKAS WIEKSZA USTERKE albo taka co to nikt nie moze dojsc co mu jest i chca go opchnac ze niby to cos tam....
    User removed account
    User removed account  
    lukasz006
    Level 11  
    Cos mi sie przypomialo chyba wiem co jest nie tak z tym mondeo i jesli to jest to to mozna go w sumnie kupic ale najpierw to sprawdz

Najprawdopodobniej wypalil sie i zatkal katalizator. Nowy kosztuje o ile dobrze pamietam 7 tys pln :D ale nie kupuje sie nowego tylko wycina stary i sklada sie bez katalizatora :D
    w felicji moje mamy tak sie stalo i nikt niewiedzial co jest chodziala do 4 tys i ledwo jechala po wycieciu katalizatora zaczela chodzic jak wsciekla

I jeszce jedno nie wiem cz dalej trwa ta akcja ale do niedawne trwala mozna bylo pojechac do salonu forda i tam za friko robili caly przeglad auta :D
    A ten wyswietlacz naprawi ci dobry elektryk
    BJSusel
    Level 18  
    Komputer można kupic na szrotach - cena ok. 300zł
    Powodem niewchodzenia na wyższe obroty jest najprawdopodobniej awaria modułu odpowiedzialnego za otwarcie drugich przepustnic i skrócenie kanałow dolotowych - cena w ASO ok. 700 zł.