Ja mam Mondeo 2.5 V6, jezdze juz nim 4-ty rok i sam naprawiam wszystko (mechanike, elektryke i elektronike) a raczej sprawdzam bo nie ma co naprawiac, naprawde, polece kazdemu ten samochod. Ale co do twojego problemu to bedzie tak: wyswietlacz komputera nie wystepowal jako czesc zamienna (jakies 2-3 lata temu, bo nie wiem jak jest teraz), caly komputer kosztowal okolo 3000zl, wiec troche kosztowne, nie znalazlem uzywanego wyswietlacza ani takiego samochodu na szrocie ani w polsce ani na zachodzie, moze slabo szukalem ale mniejsza z tym, wyswietlacz sam naprawilem, nie ma problemu, wiec to jest spoko, ale praca silnika to mi sie naprawde nie podoba, jezdzilem na pieciu cylindrach, a nawet na czterech, jezdzilem na kompletnie zuzytych przewodach, na kompletnie zuzytych swiecach ale silnik zawsze praktycznie bez problemu wchodzil na obroty powyzej 4tys., obrotomierz mogl zawsze dojsc do konca nie wazne co by bylo nie tak, wiec radzilbym powaznie sie zastanowic (to napewno nie sa przewody). I jeszcze kilka rzeczy: orginalne przewody wysokiego napiecia (MotorCraft, czy jak to tam sie pisze) kosztuja okolo 650zl, ale przewody sa warte ceny, naprawde wytrzymale, po drugie nie kupuj tego Mondeo z instalacja gazowa (chyba, ze jestes jej pewien, ale w to watpie), instalacje radze we wlasnym zakresie zalozyc, najlepiej na wtrysku a jak nie to trzeba dobrze pilnowac gazownikow bo na 99,9% cos spieprza, w moim przypadku musialem mowic im jak zakladac bo nie wiem co by z tego wyszlo, odstrzalowniki na filtrze nie sa skuteczne, na kolektor nie radze zakladac, bo narusza sie wtedy konstrukcje i moze peknac, a na odstrzalownik na gumie jest za malo miejsca wiec proponuje od razu filtr stozkowy. Hmm... Ale sie rozpisalem, przecierz ty chcesz dopiero kupic. Moje zdanie: nie radze, chyba, ze bedziesz wiedzial co jest nie tak i bedzie Ci sie oplacac.
Jesli ktos ma pytania dotyczace Mondeo 2.5 V6 to kierowac je na kordel(malpa)szkola.net. Z gory przepraszam za zwloke w odpowiedziach (moze to trwac czasami nawet ponad tydzien, ale napewno odpowiem).
POZDRO!!!