Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HP Comaq 6715s - muszę mocno docisnąć wtyczkę od zasilacza

ailor 12 Jul 2009 22:27 1868 7
    ailor
    Level 2  
    Mam taki problem z zasilaczem do mojego laptopa hp, a mianowicie musze docisnac mocno kabel do wtyczki zeby w ogle komputer dostal dostep do pradu. Ale to nie wszystko bateria po tym zabiegu laduje sie bardzo powoli w ciagu nocy (6 godzin) o 18%. Testowalem tez inny zasilacz i wtedy bateria ladowala sie w normalnym tempie. Teraz moje pytania czy wymienic wtyczke i obciac kawalem kabla bo jest zlamany, czy od razu kupc nowy zasilacz bo jest zepsuty?
    romano5809
    Level 23  
    Zdecydowanie kup nowy - po uprzednim sprawdzeniu, czy pasuje dobrze do gniazda i ładuje tak, jak powinien.
    misiupan
    Level 35  
    Do niektórych zasilaczy można dobrać kabel - udaj się do jakiegoś elektronicznego lub poszukaj na aukcji , można zakupić kabel wraz z wtyczką fabrycznie zamontowaną - używam takich kabli przy serwisowaniu laptopów , koszt kabla 3 zł . Zasilacz jest sklejony więc musisz sposobem się do niego dobrać .
    olfork
    Level 23  
    Wolne ladowanie to czesto efekt niskiej wydajności prądowej zasilacza.
    ailor
    Level 2  
    a niska wydajnosc pradowa zniknie po naprawie kabla?
    Efekt moich dzisiejszych poszukiwan nie jest zadowalajacy wtyczki nikt nie ma, kabla tez, podobno mozna zrobic obejscie ale zobacze jutro jak pojde z laptopem do serwisu;/
    ksiezyc11
    Level 25  
    Eewidentnie poza wtyczką uszkodzony jest według mnie zasilacz jeżeli na innym działa wszystko poprawnie to bezwzględnie kupić nowy naprawa nieopłacalna.