Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel corsa C - centralny zamek

stramik 13 Jul 2009 08:58 73817 3
Relpol
    stramik
    Level 11  
    Witam!

Mam problem z centralnym zamkiem w Corsie C. PRzestal nagle działać. Gdy nacisne przycisk na pilocie w kluczyku to tylko mrugaja swiatla awaryjne,ale centralny nie działa. Gdy uzywam kluczyka to takze centralny nie działa. Nie wiem juz co jest grane. Nie znalazlem bezpieczników od centralnego a jedynie przekazniki, ktore juz sprawdzilem ale sa dobre. Ma ktos jakies sugestie co to moze byc? Skad zasilany jest ten centralny . Czy prad przechodzi przez ten sterownik nadwozia czy jak? Nie ma tam zadnych bezpieczników?
  • Relpol
    marian_44
    Level 11  
    Witam mam podobny problem czy rozwiązał go juz Pan może?A który to jest przekaźnik od centralnego zamka?Z góry dziekuje za odpowiedź.Pozdrawiam
  • Relpol
    affgaan
    Level 1  
    Witam miałem ten sam problem migacze świeciły natomiast centralny nie zamykał okazało się że to bezpiecznik jeżeli ktoś jeszcze miałby ten sam problem poniższej znajdują się schematy bezpieczników w moim wypadku corsa C 2001 r. 1.7d był to bezpiecznik 13 opisany jako zabezpieczenie przed kradzieżą (również bezpiecznik 19 jest identycznie opisany)
    Opel corsa C - centralny zamek
    Opel corsa C - centralny zamek Opel corsa C - centralny zamek Opel corsa C - centralny zamek
    Corsa231
    Level 6  
    Witam Podepne się pod temat lecz mój problem jest troszkę inny .
    Wymieniłem ECU w corsie 1.0 w sumie poszedł cały zestaw ECU modul pętla i wszystko .
    Pozostał problem centralnego zamka nawet po przekreceniu kluczyka nie zamyka drzwi ( oprócz tych w których przekrecam kluczyk )
    Gdy podmienić modul komfortu na stary centralny działa lecz auto nie odpala (Nie jest sparowany z ECU)
    Jak rozwiązać ten problem