Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Piszczenie podczas przyspieszania,dzwięki płyty w głośnikach

zamo161 17 Lip 2009 00:09 4457 11
  • #1 17 Lip 2009 00:09
    zamo161
    Poziom 9  

    Jak ściszam całkowicie dźwięk to słychać pykanie kręcącej się płyty w głośnikach (ale tylko tych podłączonych pod wzmacniacz) zmieniam piosenkę to słychać skrzeczenie jakby tego było mało słychać jakby się prąd ładował do głośników bo piszczą podczas przyspieszania (dodawania gazu) :|
    I o co tu chodzi ? :/
    Potrafią sobie jeszcze powrzeszczeć i postrzelać :|:(

    Rano spróbuję mase prosto z aku dać.

    Zestaw -

    Głośniki Pioneer, wzmacniacz dobry Alpine

    [ Dodano: Czw Lip 16, 2009 1:54 am ]
    GŁOŚNIKI PIONEER TS-A6911

    radio - PIONEER DEH-4000UB


    kable -

    peiying

    wzmacniacz -
    Alpine 3552:|

    0 11
  • #2 17 Lip 2009 00:38
    Redgy
    Poziom 33  

    Samochód pewnie Golf III ?

    0
  • #3 17 Lip 2009 00:50
    zamo161
    Poziom 9  

    Mercedes 124.
    250D

    0
  • #5 17 Lip 2009 01:04
    zamo161
    Poziom 9  

    Czytałem.
    A co z resztą rzeczy.
    I to się dzieje tylko w głośnikach idących przez wzmaka.
    Z radia jest super

    0
  • #6 17 Lip 2009 01:06
    pita1988
    Poziom 28  

    Zobacz na innych kablach RCA

    0
  • Pomocny post
    #7 17 Lip 2009 01:07
    johny1600
    Poziom 14  

    Na moje to gdzieś masz jakieś zwarcie!

    0
  • #8 17 Lip 2009 01:09
    zamo161
    Poziom 9  

    Starałem się wszystko ładnie izolować itd :|
    Sprawdzę też na innych kablach RCA.

    Sprawdzałem też przeprowadzanie sygnału i zasilania 2 częścią auta itd :|

    Ahhh dziwna sprawa :(

    0
  • Pomocny post
    #9 17 Lip 2009 01:10
    pita1988
    Poziom 28  

    Aaa i połoz kable druda strona auta Czasami pomaga :D ale za to przeciwna od zasilajacych ;p

    0
  • #10 17 Lip 2009 22:15
    zamo161
    Poziom 9  

    Nowe kable - NIC.
    Nowa masa - poza zniknięciem trzasków -nic
    Nadal słyszę dźwięki z radia w głośnikach. :(

    Dodano po 57 [minuty]:

    Okazało się że masa była dziwna jakaś - stąd były trzaski.
    Gdy ruszałem fotelem pasażera/ktoś tam siadał były mocne trzaski - masa była na śrubie mocującej fotel.
    Widocznie ruszała się śrubka itd.
    Tak czy inaczej trzaski usunięte !

    Teraz - dzwięki radia - płyty -
    DZIĘKI forum - sprawdziłem chinch- przyłożyłem kabel do obudowy i do zew. części chincha- UCICHŁO !!
    Rozkręciłem radio - nie widać nic złego tam ...
    Jeśli wy widzicie to proszę wskażcie.

    http://img265.imageshack.us/gal.php?g=dsc08627large.jpg

    http://img265.imageshack.us/img265/26/dsc08627large.jpg
    Czy mogę sobie przylutować kabelek "na stałe" z chincha do obudowy ? Problem będzie rozwiązany ale czy mogą być tego jakieś złe konsekwencje ?
    Radio i wzmacniacz mają swoje bezpieczniki więc chyba powinno być ok i działać ? :)

    0
  • Pomocny post
    #11 17 Lip 2009 23:15
    powalla
    Moderator CarAudio

    Na forum jest temat w którym jest pokazane gdzie ta masa się "pali" , więc poszukaj sobie .

    PS: ja zostawiłbym kabelek, bo to na tym samej zasadzie działa

    0
  • #12 17 Lip 2009 23:35
    zamo161
    Poziom 9  

    Wiem że jest ten temat, ponieważ dzięki niemu sprawdziłem radio w ten sposób :) No ok . Przylutuje więc na stałe :)

    Panowie DZIĘKI !
    Radio chodzi jak trzeba !
    Okazało się, że wina trzasków i dźwięków radia była przez radio - przepalona masa w środku dla chinchów..
    Działa super !
    Dziękuję jeszcze raz.

    Post był raportowany.
    Pisanie postu pod postem.
    Należy używać przycisku ZMIEŃ.
    Scaliłem dwa posty. [hefid]

    0