Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Piszczenie podczas przyspieszania,dzwięki płyty w głośnikach

17 Lip 2009 00:09 4508 11
  • Poziom 9  
    Jak ściszam całkowicie dźwięk to słychać pykanie kręcącej się płyty w głośnikach (ale tylko tych podłączonych pod wzmacniacz) zmieniam piosenkę to słychać skrzeczenie jakby tego było mało słychać jakby się prąd ładował do głośników bo piszczą podczas przyspieszania (dodawania gazu) :|
    I o co tu chodzi ? :/
    Potrafią sobie jeszcze powrzeszczeć i postrzelać :|:(

    Rano spróbuję mase prosto z aku dać.

    Zestaw -

    Głośniki Pioneer, wzmacniacz dobry Alpine

    [ Dodano: Czw Lip 16, 2009 1:54 am ]
    GŁOŚNIKI PIONEER TS-A6911

    radio - PIONEER DEH-4000UB


    kable -

    peiying

    wzmacniacz -
    Alpine 3552:|
  • Poziom 33  
    Samochód pewnie Golf III ?
  • Poziom 9  
    Mercedes 124.
    250D
  • Poziom 9  
    Czytałem.
    A co z resztą rzeczy.
    I to się dzieje tylko w głośnikach idących przez wzmaka.
    Z radia jest super
  • Poziom 28  
    Zobacz na innych kablach RCA
  • Pomocny post
    Poziom 14  
    Na moje to gdzieś masz jakieś zwarcie!
  • Poziom 9  
    Starałem się wszystko ładnie izolować itd :|
    Sprawdzę też na innych kablach RCA.

    Sprawdzałem też przeprowadzanie sygnału i zasilania 2 częścią auta itd :|

    Ahhh dziwna sprawa :(
  • Pomocny post
    Poziom 28  
    Aaa i połoz kable druda strona auta Czasami pomaga :D ale za to przeciwna od zasilajacych ;p
  • Poziom 9  
    Nowe kable - NIC.
    Nowa masa - poza zniknięciem trzasków -nic
    Nadal słyszę dźwięki z radia w głośnikach. :(

    Dodano po 57 [minuty]:

    Okazało się że masa była dziwna jakaś - stąd były trzaski.
    Gdy ruszałem fotelem pasażera/ktoś tam siadał były mocne trzaski - masa była na śrubie mocującej fotel.
    Widocznie ruszała się śrubka itd.
    Tak czy inaczej trzaski usunięte !

    Teraz - dzwięki radia - płyty -
    DZIĘKI forum - sprawdziłem chinch- przyłożyłem kabel do obudowy i do zew. części chincha- UCICHŁO !!
    Rozkręciłem radio - nie widać nic złego tam ...
    Jeśli wy widzicie to proszę wskażcie.

    http://img265.imageshack.us/gal.php?g=dsc08627large.jpg

    http://img265.imageshack.us/img265/26/dsc08627large.jpg
    Czy mogę sobie przylutować kabelek "na stałe" z chincha do obudowy ? Problem będzie rozwiązany ale czy mogą być tego jakieś złe konsekwencje ?
    Radio i wzmacniacz mają swoje bezpieczniki więc chyba powinno być ok i działać ? :)
  • Pomocny post
    Moderator CarAudio
    Na forum jest temat w którym jest pokazane gdzie ta masa się "pali" , więc poszukaj sobie .

    PS: ja zostawiłbym kabelek, bo to na tym samej zasadzie działa
  • Poziom 9  
    Wiem że jest ten temat, ponieważ dzięki niemu sprawdziłem radio w ten sposób :) No ok . Przylutuje więc na stałe :)

    Panowie DZIĘKI !
    Radio chodzi jak trzeba !
    Okazało się, że wina trzasków i dźwięków radia była przez radio - przepalona masa w środku dla chinchów..
    Działa super !
    Dziękuję jeszcze raz.

    Post był raportowany.
    Pisanie postu pod postem.
    Należy używać przycisku ZMIEŃ.
    Scaliłem dwa posty. [hefid]