Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lenovo 3000 N200 (type 0769) - sterowniki pod Windows XP

EricPL 17 Lip 2009 17:51 50061 28
  • #1 17 Lip 2009 17:51
    EricPL
    Poziom 9  

    Witam mam problem z strerownikami. Chodzi mi o model 0769. ściągnąłem ze strony producenta a dokładnie z tego linku

    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-67855

    Zainstalowałem wszystkie po kolei ale nadal system nie wykrywa podzespołów. Może ktoś pomóc w wyszukaniu sterowników


    Info o Systemie i o podzespołach:

    Lenovo 3000 N200 (type 0769) - sterowniki pod Windows XP

    Lenovo 3000 N200 (type 0769) - sterowniki pod Windows XP

    0 28
  • #2 17 Lip 2009 17:55
    528649
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 17 Lip 2009 18:04
    EricPL
    Poziom 9  

    No tak ale ten komputer nie ma połączenia sieciowego. A jakie parametry ma to nawet nie wiem bo nie wyświetlał wcześniej

    1
  • #4 17 Lip 2009 18:21
    528649
    Użytkownik usunął konto  
  • #5 17 Lip 2009 18:22
    EricPL
    Poziom 9  

    dzieki kolego pukncik dla ciebie

    0
  • #6 17 Lip 2009 18:23
    528649
    Użytkownik usunął konto  
  • #7 17 Lip 2009 18:34
    arkolesz
    Poziom 26  

    Bardzo pomocnym w identyfikacji sprzetu jest program Everest. W nim, w galezi Sprzet mozesz zidentyfikowac urzadzenia bedace w Menadzerze urzadzen tylko znakami zapytania. Pisze o tym dlatego, bo w wielu przypadkach laptopy skladane sa w roznych konfiguracjach i na stronie producenta, przy danym modelu laptopa, zdarzaja sie rozne sterowniki do roznych urzadzen (np. 2 rozne sterowniki do 2 roznych kart WiFi). Jesli bedzie wiadomo jaki konkretnie sprzet mamy wtedy latwo znalezc do niego sterownik i zaoszczedzic czas na sciaganiu niepotrzebnych

    0
  • #8 17 Lip 2009 19:28
    528649
    Użytkownik usunął konto  
  • #9 13 Sie 2009 23:15
    agnes21
    Poziom 2  

    Mam ten sam problem, ale Lenovo N500.
    Czy mogę zastosować to samo rozwiązanie?

    0
  • #10 13 Sie 2009 23:50
    AxelNext
    Poziom 38  

    agnes21 napisał:
    Mam ten sam problem, ale Lenovo N500.
    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/homeLenovo.do?country=pl

    Na stronach producentów sterowników zazwyczaj są nowsze także dobrze szukaj :D

    Dodano po 14 [minuty]:

    EricPL napisał:
    Zainstalowałem wszystkie po kolei
    Po co Ci aż tyle śmieci :?:
    Wystarczy:
    1. Audio - Realtek HD Audio Driver R2.27 WinXP
    2. Graphics - Intel Graphics Media Accelerator Driver WinXP 14.37.1.5029
    3. Wireless - Intel® PROWireless 3945ABG WinXP v12.4.3.9 + Intel® PROSet Wireless WiFi WinXP 12.4.3.0
    4. Ethernet - Broadcom LAN driver 10.26.0.0
    5. Bluetooth (jeśli potrzebny) - Broadcom Bluetooth driver 5.1.0.2500
    6. 5-in-1 Card Reader - RICOH CardReader driver 3.32.01
    7. Intel(R) Matrix Storage Manager SATA (AHCI) jeśli chcemy aby nasz dysk pracował w trybie AHCI
    Jest to mój zbiór najaktualniejszych sterowników do 3000 N200 (0769)
    Reszta jest zbędna :D

    0
  • #11 14 Sie 2009 18:45
    agnes21
    Poziom 2  

    Znalazłam odpowiednie sterowniki i zainstalowałam już prawie wszystko ;) ze strony LENOVO i dalej nie mam dźwięków. Nie działa ani mikrofon, ani głośniki: BRAK URZĄDZEŃ AUDIO. Ale nie ma przy nich znaku zapytania (a przy całej reszcie dalej są).
    Przy instalowaniu XP zaznaczona była w BIOSie opcja IDE.
    Myślałam, że pomoże ponowna instalacja XP przy zmienionej opcji z IDE na AD.. (cztery literki, ale aktualnie nie pamiętam jakie, jak potrzeba to ponownie uruchomię komputer i sprawdzę w BIOSie), ale już na początku instalacji, przy takich ustawieniach, pojawia się niebieski ekran :(
    Pomóżcie, bo już nie mam więcej pomysłów.

    0
  • #12 14 Sie 2009 23:24
    AxelNext
    Poziom 38  

    agnes21 napisał:
    Myślałam, że pomoże ponowna instalacja XP przy zmienionej opcji z IDE na AD..
    AHCI
    Zmień na IDE jeśli chcesz zainstalować WinXP bez sterownika AHCI bo inaczej "niebieski ekran".

    0
  • #13 15 Sie 2009 00:19
    agnes21
    Poziom 2  

    No ale dlaczego nie ma głosu i kilku sterowników, skoro instalowałam XP z ustawieniem IDE?

    Dodano po 11 [minuty]:

    We właściwościach 'Kontrolerów dźwięku' jest komunikat:
    'To urządzenie działa poprawnie', a w 'Użycie urządzenia' brak wpisu i okienko jest nieaktywne.

    0
  • #15 15 Sie 2009 10:34
    agnes21
    Poziom 2  

    W międzyczasie zaktualizował mi się Service Pack - na 3. I przy próbie instalacji pliku z powyższego linku, wyskakuje mi komunikat, że
    'Wersja dodatku Service Pack tego systemu jest nowsza niż aktualizacja, którą chcesz zastosować' :(

    0
  • #16 17 Sie 2009 00:29
    AxelNext
    Poziom 38  

    Dlatego że SP3 zawiera już ten dodatek.

    Dalej nie masz głosu :?:

    0
  • #17 15 Gru 2009 14:37
    dankan81
    Poziom 9  

    Pozwolcie ze wcisne tu swoj problem z tym samym laptopem. Zepsula mi sie klawiatura wiec kupilem nowa. Moj laptop to anglik a klawiature kupilem europejska bo angielskiej nieznalazlem... ( nawet na angielskim ebay-u nie bylo) troche mi sie guziki roznia... Co chce zrobic:

    1. albo zmienic ustanienia - ale niewiem jak bo nie widzialem opcji
    2. albo zaladowac inny sterownik - chyba od 3000 C100 bedzie dobry bo lawiatura wyglada tak samo...

    P.S. Kupiona klawiatura wszedze miala w opisie ze jest do: C100, C200, N100, N200

    co proponujecie ???

    0
  • #18 15 Gru 2009 15:07
    arkolesz
    Poziom 26  

    No dobra dankan81, co chcesz zrobic juz wiemy. Napisz jednak, po co chcesz to robic? Cos nie dziala? Nie zgadza sie uklad klawiatury?

    0
  • #19 08 Maj 2011 22:49
    ricoe
    Poziom 16  

    Też miałem z tym problem. Myślałem ze poinstalowałem a tu lipa...

    0
  • #20 04 Wrz 2011 14:26
    Michal799
    Poziom 9  

    jak zrobić żeby był ten głos?
    a i jeszcze wpisuje wszystkie potrzebne dane w protokole TCP/IP ale dalej nie mogę się połączyć z internetem co to może być?

    0
  • #21 04 Wrz 2011 15:05
    AxelNext
    Poziom 38  

    Włączyłeś WiFi przełącznikiem na froncie laptopa :?:

    1
  • #22 04 Wrz 2011 16:10
    Michal799
    Poziom 9  

    ja nie mam wifi przez kabel mam neta coś czytałe ze jakies fire cos tam jest ze myli użadzenia i nie połacza z netem

    0
  • #23 04 Wrz 2011 16:13
    AxelNext
    Poziom 38  

    Na przodzie laptopa masz mechaniczny włącznik WiFi :!:
    Przesuń go w bok :idea:

    Lenovo 3000 N200 (type 0769) - sterowniki pod Windows XP

    0
  • #24 04 Wrz 2011 16:19
    Michal799
    Poziom 9  

    ok przekaże. a masz może stery do tego lapka?

    0
  • #25 04 Wrz 2011 16:39
    AxelNext
    Poziom 38  

    Wszystkie stery są na stronie Lenovo

    1
  • #26 04 Wrz 2011 17:59
    Michal799
    Poziom 9  

    nie ma do tego modelu sterów tzn szukam i nie umie znalesc

    0
  • #28 05 Wrz 2011 10:14
    Michal799
    Poziom 9  

    dzięki mam nadzieje że bedzie teraz wszystko grało :]

    0
  • #29 09 Paź 2011 21:51
    niemampojecia
    Poziom 1  

    A które dokładnie sterowniki są do:

    Foxconn Bluetooth 2.0 plus EDR :
    USB\VID_0A5C&PID_2101\5&1B05D94C&0&2

    Kontroler magistrali zarządzania systemem :
    PCI\VEN_8086&DEV_283E&SUBSYS_384217AA&REV_03\3&B1BFB68&0&FB

    Podstawowe urządzenia systemowe:
    PCI\VEN_1180&DEV_0592&SUBSYS_382C17AA&REV_12\4&3B3A03B5&0&33F0
    PCI\VEN_1180&DEV_0843&SUBSYS_382B17AA&REV_12\4&3B3A03B5&0&32F0
    PCI\VEN_1180&DEV_0852&SUBSYS_382D17AA&REV_12\4&3B3A03B5&0&34F0

    USB 2.0 Camera
    USB\VID_04F2&PID_B013\SN0001

    Bardzo proszę o pomoc. Instalowałem już sterowniki ze strony lenovo, ale nie pomogło, może coś źle robię? Dziękuję z góry!

    0