Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

opel corsa 1.2 16v ecotec nie pali ,brak iskry i pompa nie c

19 Lip 2009 16:32 9426 11
  • Poziom 11  
    witam - mam taki problem ...opel odpalał chodził z 10 -15 minut i gasł , jak ostygł to znowu odpalał i gasł po 10 -15 minutach . Ostatnio zgasł po 15 minutach i koniec ... po przekręceniu stacyjki pompa paliwa nie chodzi ( brak zasilania na bezpieczniku ,przekaźnik dobry ... na krótko jak podam napięcie to pompa pompuje ale dalej nie zapala ) , dostał samostartu na próbę i nawet nie kichnął ( brak iskry ) - gdzie szukać przyczyny , czy jak padnie czujnik położenia wału to odetnie pompę paliwa? czy może to padł komputer , jak sprawdzić ten czujnik wału ..- pozdrawiam
  • spec od auto-elektro
    Mogę naprawić, skąd jesteś?
  • Poziom 11  
    Jacek79 napisał:
    Mogę naprawić, skąd jesteś?


    dolnośląskie ... możesz podpowiedzieć gdzie szukać - chyba że nie chcesz

  • Poziom 13  
    Myślę, że z niewielkim ryzykiem możesz kupić nowy czujnik wału. Znajdziesz go pod rozrusznikiem. Wymiana 5 minut z kanału. Jeżeli masz wątpliwości jedź na tester.
    pozdrawiam
  • Poziom 11  
    czyli on może odłączyć napięcie do pompy paliwa ?
  • Użytkownik usunął konto  
  • spec od auto-elektro
    tysiączka ma 3 gary.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    to silnik czterocylindrowy

    Dodano po 38 [sekundy]:

    Jacek79 był szybszy.
  • Poziom 22  
    jeżeli tam jest zwykły magneto indukcyjny to moze byle miernikiem go sprawdzić. mozna zaryzykowac, pompa działa dopiero jak silnik kręci nie wiem czy potrzebny jest sygnał z tego czujnika. taki czujnik okazał sie przyczyną w corsie 1.0 z tym samym problemem
  • spec od auto-elektro
    Podstawowym czynnikiem zainicjowania przekaźnika pompy paliwa w tym systemie jest stwierdzenie obecności impulsów obrotów wału.
  • Poziom 11  
    hahaha rozpędziłem się 12V

    Dodano po 4 [godziny] 9 [minuty]:

    dzięki bardzo czujnik wału zmieniony i wszystko działa
  • Użytkownik usunął konto