Witam nie zawsze pomoże podłączenie bezpośrednio do akumulatora cb- radia ani filtra dolnoprzepustowego.
W autku skoda Felicja 1,3 2000rok benzyna podłączone mam cb bezpośrednio pod akumulator i filtr dolnoprzepustowy ani pierścionek ferrytowy nic nie pomógł nawigacja ma osobne zasilanie na desce rozdzielczej przy szybie a cb na dole przewody zasilające idą osobnymi kanałami dodatkowo osłoniętymi osłonami ekranowanymi. I zero rezultatu jak szumiało tak szumi po podłączeniu nawigacji.
W autku VW transporter 1,9 diesel 1999 rok nie mam żadnych problemów na rozgałęźniku.
A co najdziwniejsze
W autku Dacia Logan MCV 2009 rok tak samo jak w Felicji nic nie daje skutku.
Spodziewam się że to zależy od instalacji elektrycznej w aucie. W samochodach z silnikiem benzynowych jest to częstym problem z powodu aparatu zapłonowego siejącego zakłócenia. Lecz w silniku diesla nie ma aparatu i to jest dziwne spotkałem się że nawet w BMW z 2008 roku podłączając CB występowały zakłócenia.
Więc Według mnie nie ma tu reguły.
Dodano po 1 [godziny] 5 [minuty]:
koala106 wrote: Najbardziej zakłócają ładowarki od Larka 35.0 -> te to nawet radia nie idzie słuchać. No i dużo zależy od radia CB. Na Presidencie nie zakłóca - na Alanie też, musi być dobre radio, nie jakiś marketowy wynalazek
Nie do końca na Presidencie też zakłóca zależy od instalacji w samochodzie akuratnie Presidenta mam w logance i zakłóca dość mocno u kolegi w mercedesie zero szumów i zakłóceń. Co nieznaczny że Presidenty mają o wiele lepsze filtry bo z tym się zgodze w 100%.