Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Szukam uniwersalnego systemu audio do 2000zł

WL90 22 Jul 2009 10:55 2599 14
    WL90
    Level 11  
    Jak w temacie zależy mi na mocnym i mięsistym basie ale i na jakości. Chciałbym raczej coś uniwersalnego bo słucham róznej muzyki. Jestem nowatorem w Car audio więc zdaje się na waszą opinię. Troszkę już poczytałem na forum o Yakuzie, sonicu itp. Yakuzy i tak nie dostane tak łatwo ...
    Słucham opinii specjalistów :)
    VVisnia
    Level 23  
    Chcesz wydać 2000 zł na sam wzmacniacz i głośnik czy w tym ma być też okablowanie i skrzynka.

Jak by nie było, to w takiej kasie odpuść sobie carpowery i peyingi, bo lepiej można wybrać.

I szybko usuń link allegro bo w koszu będzie post.
    WL90
    Level 11  
    Wszystko razem z okablowaniem skrzynka i tweetery...na to łącznie 2000zł moge przeznaczyc. Nie orientuje sie ale wiem że ten kondensatory sie przydają...tylko nie wiem kiedy itp. Więc proszę o pomoc.
    VVisnia
    Level 23  
    Czyli jeszcze raz - za te pieniadze zestaw przedni, subwoofer, wzmocnienie do powyzszych oraz kable, tak? Upewniam się bo trochę wprowadza w błąd "skrzynka i tweetery".
    WL90
    Level 11  
    Tzn tak...subwoofer, skrzynka, wzmacniacz, kable i syczki...bo te w standardzie są tam 4 głośniczki...auta jeszcze nie mam ale to kwestia kilku dni...będzie to z pewnościa dosc duże autko prawdopodobnie Audi A4 w kombi lub sedanie lub Golf 4. No nie wiem co będzie lepiej brzmiało...a chce teraz zaplanowac co kupic żeby pieniądze odłożyc...wiem troszkę to niesprecyzowane...ale mam nadzieje że mi ktoś pomoże :)
    szyjek
    Level 10  
    Hertz ESK 165 .3 ok 400zl
    Magnat RX 44 ok 550zl
    PB S12 ok 450zl
    Kable Dietz ok 200zl
    1600zl + wyciszenie wiec w 2 tys sie zmiescisz
    WL90
    Level 11  
    A co powiecie na ten zestaw....
    CARPOWER POWER 1/1000D
    ALPINE TYPE R 15 SWR-1522D (ze skrzynią)

Jest akurat fajna okazja na allegro i miałbym to za 1600zł :) za reszte kupiłbym okablowanie, syczki i może coś z wygłuszeniem bym wykombinował. co wy na to?

Ewentualnie inny wzmacniacz...ale ten głośnik mnie kusi...nie wiem powiedzcie co o tym myślicie :)
    all4you_9
    Level 19  
    Na przód TONSIL SPEED 1700 okazja na allegro za 180zł. (numer 687902978)
    Tonsil upadł więc nowych zestawów nie będzie.
    WL90
    Level 11  
    Czyli rozumiem że to co zaproponowałem powinno ładnie grac tak? No przód to najwyżej kupie ten co wyżej kolega podał...tylko do tego ma byc osobny wzmacniacz i do syczków? czy jak to połączyc?

A i ten zestaw TONSIL co on zawiera?
    BlueSystem
    Level 28  
    Nie nie zagra, ten sub nie jest zbyt dobry. Najwazniejszy jest zestaw przedni w audio, a subwoofer ma tylko uzupelniac scene, wiec zaczales od dupy strony raczej :P
    pita1988
    Level 28  
    WL90 wrote:
    Czyli rozumiem że to co zaproponowałem powinno ładnie grac tak? No przód to najwyżej kupie ten co wyżej kolega podał...tylko do tego ma byc osobny wzmacniacz i do syczków? czy jak to połączyc?

A i ten zestaw TONSIL co on zawiera?

Nie najwyzej kupie...
    Tylo pozadnnie zrobiony przod to podstawa ;)

I co z tego ze do bagaznika wrzucisz suba a z przodu jakies kiepskie pierdziawki Bedzie tylko łup..łup...łup same niskie tony A gdzire srednie i wysokie ?

Masz zestaw odseoparowany Syczek i wooferek podłaczasz do zwrotnicy od zwrotnicy do kanału w wzmacniaczu
    WL90
    Level 11  
    No to już po....Alpinie. sprzedany :] Ale kupie ten wzmacniacz...w takim razie trzeba suba wybrac...

No dlatego właśnie proszę o porade bo nigdy nie kupowałem CA i nie wiem co najbardziej sie liczy :) a powiedzcie mi przy duzym subie jak jest z akumulatorem i szybkami?

Dodano po 5 [minuty]:

Hifonics Zeus ZX1284

Co o tym powiecie? Podsumowując przód zestaw TONSIL, kable dietz, wzmacniacz CP...no i pozostaje sub.
    pita1988
    Level 28  
    750rms To nie byle jaki piec do niego musi byc zeby go napedzic
    JunkieXL
    Level 10  
    za 2 kółka, 2 x Hifonics Zeus ZX-1284, wzmak -> CP 4/400 luknij na allegro, 2x320rms na mostku ale pewnie 2 OHM, ja sie czaje na taki zestaw na poczatku stycznia do tego na przod helix 62.1 bardzo dobrze cenione do auta i jednostka sterująca Clarion DXZ778RUSB