Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

uszczelniacze w oplu vectrze 1.6 w 16V

6ugyu 22 Lip 2009 17:23 2934 16
  • #1 22 Lip 2009 17:23
    6ugyu
    Poziom 8  

    Mam taki problem z samochodem i nie wiem jaka jest przyczyna. powiedzcie mi co sie moze dziac z samochodem gdy sa złe uszczelniacze zaworowe?

  • Pomocny post
    #2 22 Lip 2009 17:42
    irek924
    Poziom 14  

    witam gdy masz złe uszczelniacz zaworowe to samochód może brać olej i kopcić może intensywnie dmuchać odmą,korkiem wlewu oleju i bagnetem

  • #3 22 Lip 2009 17:49
    6ugyu
    Poziom 8  

    a moze byc wtedy olej na tlokach i samochod ciezko odpalac albo w ogole?

  • Pomocny post
    #4 22 Lip 2009 17:57
    ociz
    Moderator Samochody

    irek924 napisał:
    witam gdy masz złe uszczelniacz zaworowe to samochód może brać olej i kopcić może intensywnie dmuchać odmą,korkiem wlewu oleju i bagnetem

    Brać olej tak, kopcić tylko jeśli to syntetyk a reszta mało prawdopodobna.
    6ugyu napisał:
    a moze byc wtedy olej na tlokach i samochod ciezko odpalac albo w ogole?

    Nie, sprawny silnik spokojnie spali niewielkie ilości oleju.

  • #5 22 Lip 2009 18:16
    6ugyu
    Poziom 8  

    bo wymienialem rozrzad,uszczelke pod glowica,zawory. a samochod nie chce palic,kopci i nie wiem co jest nie tak dlatego podejrzewam te uszczelniacze

  • Pomocny post
    #6 22 Lip 2009 18:24
    irek924
    Poziom 14  

    wszystko zależy od tego jak te uszczelniacze są zepsute bo może być tak że gdy uszczelniacze są aż popękane to mogą też być prowadnice wytarte bardzo a w tedy ta ilość oleju na tłoki jest znacznie większa a my tego nie wiem bo najpierw należało by zdjąć głowice i zobaczyć to gołym okiem i w tedy oceniać co z tym jest nie tak pozdrawiam.

    Dodano po 5 [minuty]:

    może posprawdzaj czy wszystko podpiołeś na swoje miejsce czy rozrząd dobrze ustawiony to że coś z uszczelniaczami to nie.To nie za to on nie zapala i kopci.

  • #7 22 Lip 2009 18:44
    6ugyu
    Poziom 8  

    no po wymianie odpalil ale tylko na benzynie bo na gazie nie chcial. silnik chodzil nie rowno jakby sie dlawil i SAME SIE zwiekszaly obroty. Przejechalem troche ze 20 km a silnik teraz znom nie odpala.

    Dodano po 7 [minuty]:

    ja uwazam ze olej zalewal swiece i dlatego nie odpala. tylko dlaczego zalewa?

  • #8 22 Lip 2009 18:48
    marecki360
    Poziom 17  

    A świece nowe wymieniłeś

  • Pomocny post
    #9 22 Lip 2009 18:51
    irek924
    Poziom 14  

    no a jak wyglądały te świece po wykręceniu a to że nie równo chodzi to czy na pewno wszystko dobrze przy kolektorze ssącym podłączyłeś przewody zapłonowe dobrze podłączyłeś chodzi mi o kolejność.

  • #10 22 Lip 2009 19:21
    6ugyu
    Poziom 8  

    po wykreceniu swiece byly mokre

  • Pomocny post
    #11 22 Lip 2009 19:28
    irek924
    Poziom 14  

    zalane ale czym olejem a kto ci te zawory wymieniał

  • #12 22 Lip 2009 19:33
    6ugyu
    Poziom 8  

    kolega mechanik. zalane olejem

  • Pomocny post
    #13 22 Lip 2009 19:46
    ociz
    Moderator Samochody

    Skoro wymieniane zawory to pewnie po kolizji z tłokami, wiec mogą być i tłoki uszkodzone.

  • #14 22 Lip 2009 20:10
    6ugyu
    Poziom 8  

    nie tloki nie. a moze zle uszczelniacze byly kupione?

  • Pomocny post
    #15 22 Lip 2009 20:28
    eltron
    Poziom 25  

    Źle złożyłeś. To wszystko.

  • Pomocny post
    #16 22 Lip 2009 20:30
    irek924
    Poziom 14  

    to ty ten remont robiłeś to jak te uszczelniacze nachodził musiałeś je nabić czy tylko włożyłeś

 
Black Friday do -15%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Ferguson