Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hyundai Santa Fe gaśnie, regulator ciśnienia paliwa

liba 22 Jul 2009 20:38 9438 2
    liba
    Level 14  
    Witam specjalistów i proszę o poradę,

Hyundai Santa Fe 2003r. 2.0l Diesel gaśnie kilka razy dziennie w różnych okolicznościach. Potem zapala bez większych przeszkód. Wiem, że przyczyn nieregularnego gaśnięcia może być bardzo wiele, ale machery w ASO po dłuższych oględzinach zdiagnozowali, że to regulator ciśnienia paliwa na listwie 31402 i krzyknęli 2500,- za samą nową część.
    Na alledrogo nie mogę znaleźć tego regulatora, czy należy szukać go pod inną nazwą? Gdyby nawet był niechętnie bym go kupował bo nie jestem przekonany czy to jego wina. Co o tym sądzicie?
    Proszę też o opinię, czy można próbować przeczyścić/zregenerować stary regulator? Czy on ma prostą budowę, podobną do reduktora (membrana ze sprężyną), czy jest rozbieralny? Jeśli tak myśle ze poradziłbym sobie z taką naprawą, a przynajmniej mogę spróbować.
    Proszę o wszelkie opinie.
    Michu10
    Level 32  
    Powiem szczerze cena dosyć wygórowana, wydaje mi się że podejdzie ten numer 0281002718 z Boscha w końcu to to samo a cena ok 1100 zł , serwis jak serwis cena zazwyczaj razy dwa. A jak go sprawdzić , w zasadzie jest nie rozbieralny , możesz zobaczyć czystość filterka tego na końcówce oraz czy cewka reaguje na impuls.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Podobny problem w takim aucie, zero błędów, przyczyna banalna, kostka stacyjki. Auto po prostu gasło i odpalało bez problemu ponownie. Zastosowałem do celów diagnostycznych zwykłe zworki i już "byłem w domu".