Jak w temacie.
Zamek działa prawidłowo, załącza napięcie na pozostałe elementy.
Silnik OK, hydrostat ok, grzałka OK, moduł wydaje się poprawny, wybieranie/zmiana programów działa w porządku. Pralka próbuje startować z programem ale niestety niewykrywa zamkniętego zamka i anuluje wszystko (na końcu programu pięknie napisane "door"
).
Sprawdziłem wszystko pod kątem poprawności połączeń, zimnych lutów etc.
Niestety schematu do pralki nie znalazłem więc postanowiłem sobie go pomału rozrysować ...i za chiny nie mogę znaleźć skąd moduł "wie" że zamek jest załączony
. W sumie w module "siedzi" zwykły ośmiobitowiec więc dla mnie nie byłoby problemu go wylutować i "wsadzić" swój na jakiejś atmedze ale trochę czasu i zabawy by z tym było (500zł za nowy moduł nie zapłacę
). Pralka pomimo że ma 8lat wygląda jak nowa...i małżonka się do niej już baaardzo przywiązała.
Może ktoś wie jak moduł rozpoznaje zamknięty zamek?
I gdzie mogę kupić szczotki do silnika? (są już przy końcówce).
Zamek działa prawidłowo, załącza napięcie na pozostałe elementy.
Silnik OK, hydrostat ok, grzałka OK, moduł wydaje się poprawny, wybieranie/zmiana programów działa w porządku. Pralka próbuje startować z programem ale niestety niewykrywa zamkniętego zamka i anuluje wszystko (na końcu programu pięknie napisane "door"

Sprawdziłem wszystko pod kątem poprawności połączeń, zimnych lutów etc.
Niestety schematu do pralki nie znalazłem więc postanowiłem sobie go pomału rozrysować ...i za chiny nie mogę znaleźć skąd moduł "wie" że zamek jest załączony

Może ktoś wie jak moduł rozpoznaje zamknięty zamek?
I gdzie mogę kupić szczotki do silnika? (są już przy końcówce).