Stawiam na amortyzatory lub sprężyna zawieszenia spadła. Jeśli kiedyś prałeś np duży koc tak jak moja żona i włączyłeś wirowanie to sądzę, że tak jak w moim przypadku urwało jeden z amortyzatorów a na dodatek sprawdź czy nie uszkodziło zgrzewu miejsca mocowania na spodzie płaszcza bębna. U mnie tak się stało
Niestety ten model pralki ma to do siebie, że jest fatalny przy odwirowywaniu. Zakupiłem tą pralkę dość dawno temu, ale od samego początku miałem z nią same problemy. Szkoda, że byłem dość młody kiedy ją kupowałem i nieświadomy swoich praw w związku z tym zakupem, bo oddałbym ją szybciej niż ją kupiłem. Ale do rzeczy. U mnie podczas wchodzenia w program wirowania pralka zaczyna tańczyć. Wchodzenie w wirowanie ma tak mocny obrót, że w tym momencie bęben prali uderza o tylną klapę. Pralka zaczyna "tańczyć" po łazience obijając się o wszystko o co można się obić. Zauważyłem, że podtrzymujące bęben teleskopy chyba są już dead, dlatego chyba na nie położyłbym główny nacisk przy wymianie.
Kupiłem dwa nowe amortyzatory Cena ok 14 zł/szt. na allegro.
Stare zupełnie nie tłumiły, można było je wciskać jak w masło.
Po założeniu nowych jest cichutko i nic się nie tłucze ani nie tańczy.
Polecam odkręcić amortyzatory i sprawdzić ich kondycję. Uwaga na mocowania do zbiornika, Można je urwać podczas odkręcania zapieczonych śrub.