Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Creative Inspire T3100 - nie działają

27 Lip 2009 20:16 3355 5
  • Poziom 2  
    Witam

    Jak w temacie, głośniki działały jeszcze dzisiaj rano, ale po podróży - przewoziłem kompa - przestały działać.

    - problem na pewno leży po stronie głośników, bo sygnał na wyjściu z karty jest,
    - prąd też dochodzi, pali się dioda;
    - słuchawki, po podłączeniu do wejścia w głośniku, działają,
    - rozkręciłem obudowę prawego głośnika i nie widać żadnych luźnych kabli


    Nie znam się na elektronice, ale przypuszczam, że może to mieć jakiś związek z gniazdem od słuchawek. Czy ktoś wie, jak rozwiązać problem?
  • Poziom 36  
    Jak włożysz słuchawki do głośnika to działa?
  • Poziom 31  
    Sprawdź potencjometr, to słaby punkt tych głośników a także 6100.
    Skąd to przypuszczenie z gniazdem słuchawek?
    Sprawdź podłączenie głośników.
  • Poziom 2  
    Działają słuchawki, a głośniki nie grają.
    Z potencjometrem też wszystko jest w porządku.
  • Pomocny post
    Poziom 36  
    ChemicalPaul napisał:
    Działają słuchawki, a głośniki nie grają.

    Oczywiście sprawdzane na kolumnie? Jeśli tak to te gniazdo wymień lub napraw.
  • Poziom 2  
    ajpier napisał:
    ChemicalPaul napisał:
    Działają słuchawki, a głośniki nie grają.

    Oczywiście sprawdzane na kolumnie? Jeśli tak to te gniazdo wymień lub napraw.


    Tak sprawdzane na kolumnie.
    Bałem się, że będzie się trzeba pogrzebać przy tym, bo nawet lutownicy nie mam na miejscu, trudno. Dzięki za pomoc.