Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki router WiFi z możliwością podłączenia modemu USB.

wojciech_hpi 28 Jul 2009 22:02 10123 4
    wojciech_hpi
    Level 10  
    Witam serdecznie.

Od pewnego czasu poszukuję routera do którego będę mógł podłączyć modem usb HUAWEII E220 i w ten sposób udostępnić sobie internet. Wiem, że są takie routery z usb lub PCMCIA gdzie można taki modem GSM,3G podłączyć jednak wiem też, że takie rozwiązania nie są tanie około 500 PLN. Więc już chyba lepiej by było zainwestować w taki router z wbudowanym już modemem 3G. Zależy mi jednak na wykorzystaniu modemu, który już posiadam bo nie sztuką jest kupić coś gotowego.

Czekam na pomysły i propozycje.

Pozdrawiam.
    mietekn
    Level 35  
    Routery Drytek z serii Vigor 2910, 2800, 2820 umożliwiają podłączenie przez USB Modemu 3G, także Huawei e220. Pozostaje więc przeszukać dystrybutorów czy posiadają wspomniane routery. Szukając musisz zwrócić uwagę czy posiadają Wi-Fi bo produkowane są w różnych konfiguracjach (różne literki w oznaczeniach).
    marcintele
    Level 10  
    mietekn wrote:
    Routery Drytek z serii Vigor 2910, 2800, 2820 umożliwiają podłączenie przez USB Modemu 3G, także Huawei e220. Pozostaje więc przeszukać dystrybutorów czy posiadają wspomniane routery. Szukając musisz zwrócić uwagę czy posiadają Wi-Fi bo produkowane są w różnych konfiguracjach (różne literki w oznaczeniach).

Routery drayteka z Wi-Fi mają dodatkowo symbol "n", np 2820n 2820vn.
    wojciech_hpi
    Level 10  
    Bardzo dziekuję za odpowiedzi.
    Sprawdzałem ceny tych routerów i niestety nie są one dla mnie atrakcyjne. Myślałem, że jest tańsze rozwiązanie.
    kwansterp
    Level 22  
    Taniej Cię wyjdzie kupienie modemu, routera z wifi w jednym.