Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dziwne dźwięki z nowego subwoofera s-10

audimaniac 29 Jul 2009 15:53 1131 3
  • #1
    audimaniac
    Level 2  
    Witam. Tak jak w temacie zakupiłem Pb s-10 i z braku czasu tymczasowo wrzuciłem go do samo robotnej skrzynki i wzmacniacza Alpine v12 303. Wzmacniacz jest z przedniego zestawu i podłączone w oczekiwaniu na mocniejszy.
    Problem polega na tym, że głośnik gra zupełnie jakbym go nie wypakował z folii. Żadnego mocniejszego czy niższego basu się nie spodziewałem, bo wzmacniacz ma na mostku jedynie 150w, jednak to brzęczenie mnie niepokoi.
    Czy problem jest w tym że głośnik jest nie wygrzany, ma za mało mocy, czy skrzynka jest do kitu czy może coś nie tak z głośnikiem?
    Głośnik grała około godziny przy niskim natężeniu i Gain na 70%. Przy cichym graniu jakoś sobie gra, jednak czym głośniej tym bardziej brzęczy i jest nie do słuchania.

    Skrzynka zbudowana z płyty wiórowej, skręcona uszczelniona, wygłuszona gąbką. Ma około 21,5 L.

    Z góry dzięki za sugestie i porady.
  • #2
    pawelszu
    Level 12  
    Kilka powodów.. głosnik niewygrzany, slaby wzmak i skrzynka z płyty wiórowej...

    Pawełs
  • #3
    jarbarek
    Level 21  
    Cześć. Wczorajszy Twój post p. Mod wrzucił do kosza. Jeśli jesteś w Pucku podjedź na A.W.P. 37a/4. Ja miałem kiedyś podobny problem z pb s-12. Kupiłem w ESSA, i przysłali mi nowy. Okazało się,ze miał źle ustawioną cewkę,i jak grałem cichutko,to charczał,głośniej grał lepiej, pozdro, j

    Dodano po 6 [minuty]:

    A włączyłeś we wzmacniaczu filtr dolnoprzepustowy?, j
  • #4
    audimaniac
    Level 2  
    No Witam. Ja jestem w Jastarni, a w tym okresie jazda na półwysep i z to cała wyprawa. Jak będę w pobliżu to na pewno wpadnę, wyślij mi proszę jakiś kontakt na priw.

    U mnie jest odwrotnie, cichutko sobie gra ale głośniej nie da się go słuchać.

    Flitr włączony, odcięty na ok 70Hz. wzmacniacz na 1 (mono).