Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z autoalarmem Seo Concerto- Nie dziala pilot

aPaula 30 Jul 2009 13:40 3145 2
    aPaula
    Level 2  
    Witam
    Mam problem i liczę na pomoc. Otóż przestał mi działać pilot centralnego zamka- po prostu nie reaguje. Nie jest to wina baterii, bo te są nowe. Z tego, co wyczytałam na forum nie jest to też wina rozkodowania, bo Seo jako alarm sam nie wypada z kodu.
    Druga możliwość to uszkodzony odbiornik radiowy w centralce alarmu.
    Rozumiem, że z tym muszę się już udać do specjalisty, i właściwie nie byłoby problemu, gdyby nie to, że alarm jest cały czas zazbrojony i kiedy chcę dostać się do auta za pomocą kluczyka, to włącza się syrena.
    W instrukcji obsługi alarmu jest opcja "Tryb awaryjnej pracy systemu" i jest tam napisane, że w razie np. zgubienia pilotów należy odnaleźć przewód awaryjny i zwarcie go na stałe do masy sprawi, że alarm wejdzie w tryb awaryjny i syrena wyłączy się. Szkopuł tkwi w tym, że "instalator powinien poinformować użytkowinka o miejscu ukrycia przewodu awaryjnego", a poprzedni właściciel , który zakupił ten alarm nie wie gdzie ten przewód może się znajdować.
    No i w ten oto sposób jestem zupełnie zdezorientowana i nie wiem, co z tym fantem zrobić.
    Jakieś sugestie?
    Aha, jeśli to ma jakieś znaczenie, to samochód to Fiat Punto II z 2000 roku.
    van claude jean damme
    Level 19  
    aPaula wrote:
    Jakieś sugestie?

Tak, znaleźć przewód awaryjny. Punto II, to nie F-16.
    Szczerze mówiąc zawsze zastanawiam się, na co liczą goście, zadający naiwne pytania, typu "Jakieś sugestie"?
    aPaula
    Level 2  
    Wszystko jest już w porządku. Faktycznie- punto to nie F-16 i nie było tak ciężko. W każdym razie dzięki