Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Bosch srs46a32eu - nie rozpoczyna cyklu mycia

gnal 30 Jul 2009 18:17 3845 5
    gnal
    Level 2  
    Proszę o pomoc.
    Podczas uruchomienia jakiegokolwiek cyklu, zmywarka pobiera ok, 0,5 l wody, pojemnik na proszek się nie otwiera, a zmywarce słychać tylko szum. Jeżeli ktoś miał taki problem to proszę o pomoc.
    elektro-dom
    Level 23  
    Do przeczyszczenia hydrostat - płaszcz wodny.
    Użyj funkcji szukaj - jest o tym wszystko!
    powodzenia!
    gnal
    Level 2  
    Płaszcz wodny przeczyściłem, zaworek w nim działa, ale pobieranie minimalnej ilości wody bez zmian. Zastanawia mnie, kiedy z płaszcza powinna schodzić woda?. Kiedy doprowadzam napięcie do elektrozaworu, woda zostaje doprowadzona do zmywarki i cykl prania występuje prawidłowo, jednakże w dalszym ciągu nie jest otwierany pojemnik na środek czyszczący. W dalszym ciągu proszę o pomoc.
    elektro-dom
    Level 23  
    No to jeszcze rurkę plastikową idącą od płaszcza do komory zmywarki i sam wlot do komory zmywarki.
    Pozdrawiam
    gnal
    Level 2  
    Mam zmywarkę rozebraną w "drobny mak", wszystkie rurki czyste i komora. Nie mam się do czego przyczepić. Nurtuje mnie cały czas, kiedy powinna spływać woda z prawego płaszcza do komory. Może taka minimalna ilość pobieranej wody jest prawidłowa a dopiero później po o tworzeniu elektrozaworu powinna spływać do komory zmywarki. I w dalszym ciągu nie jest otwierany pojemnik na proszek podczas zmywania. Może ktoś by mi podał nr tel. to bym porozmawiał na ten temat, takie opisy są nie zawsze dokładne. Proszę o pomoc.
    birre
    Level 20  
    jak przeleje wode przez płaszcz do hydrostatu powinien załączyć sie zawór spustowy z płaszcza ten lewy jeżeli woda nie schodzi sprawdź cewkę