Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fujitsu Siemens Amilo Li2727 - nie wykrywa urządzeń pod usb

nojo100 02 Aug 2009 01:48 1973 1
SterControl
    nojo100
    Level 10  
    Witam mam mały problem z portami usb w moim nowo zakupionym laptopie. Właśnie zainstalowałem mu windows vista i potrzebne sterowniki, niestety nie wykrywa zadnych podpietych pod usb urządzeń testowałem na pendrive i myszce.W menedżer urządzeń wszystko wygląda ok sa zainstalowane pory usb, próbowałem aktualizować poprzez intel utilites niestety nadal nic ,jednak gdy odinstaluje wszystkie porty usb i uruchomię laptopa z podpiętym usb system znajduje urządzanie i wszystko wygląda ok ,ale kiedy odlacze pendriva i ponownie go wepne system juz nie reaguje nie odnajduje zadnego urządzenia. Taka sytuacja jest tylko z pendrivem, myszka pozostaje martwa i nieznaleziona, jak powtarzam ta operacje. Obydwa urzadzenia testowałem na rożnych portach niestety bez sukcesu ,sa sprawne w 100 procentach testowane na innym laptopie z tym samym systemem ,w Biosie wszystko jest ustawiona na Enable.
    Jesli ktoś spotkał sie z podobnym problemem proszę o podpowiedz jak to można rozwiązać.
    Dzieki
    Dzisiaj próbowałem podpiąć zewnętrzny dysk 3,5 cala z zewnętrznym zasilanie i to urządzenie działa poprawnie ,pozostałe tj. mysz i pendrive nadal brak reakcji.

W trybie natychmiastowym, tj. przed napisaniem kolejnej wiadomości, tę wiadomość popraw.
    Poczytaj Kolego o interpunkcji!
    mat_ed
  • SterControl
    nojo100
    Level 10  
    witam czy nikt niema jakiegoś pomysłu?
    Ja naprawdę nie wiem juz co robić :cry: