Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mały bojler w kuchni czy przepływowy ogrzewacz wody?

04 Sie 2009 12:05 4517 1
  • Poziom 1  
    Jakie urządzenia w kuchni (zmywanie naczyń) jest bardziej ekonomiczne w trakcie eksploatacji: bojler (max 10l) czy przepływowy ogrzewacza wody?
  • Poziom 20  
    Zależy, co zastosujesz. 10l to raczej niewiele, ale masz gwarancję, że tuż po odkręceniu kranu poleci ci ciepła woda, ale ta o ustalonej temperaturze stosunkowo szybko się skończy (bojler potrzebuje czasu żeby wodę zagrzać). Przepływowy ogrzewacz wody (rozumiem, że elektryczny) nie zapewnia komfortu szybkiego dostępu do ciepłej wody, za to przy dłuższym grzaniu na pewno nie skończy się ciepła woda. Im większa moc ogrzewacza tym szybciej będziesz miał ciepłą wodę, ale będzie drożej...